O iau, se inchina si pun alta in loc... Oricand in an, o folosesc in scop medicinal. In timpul pelerinajului insa... vata capata puteri miraculoase.

- Imi trece urechea. Va trece urechea? Da. Si pentru alte dureri? Cred ca da, dar incolo, na, daca ma doare ficatul ce pot sa ii fac?

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mormanul din bumbac incepe sa creasca odata cu sosirea primilor pelerini: dupa ce saruta racla cu moaste, fiecare desprinde un ghemotoc. Obiceiul care unora le-ar putea parea bizar are, in realitate, o  insemnatate spirituala!

Parintele Constantin Sturzu, purtator de cuvant Mitropolia Moldovei si Bucovinei -  Vata aceasta e un obiect pentru igiena sufletului. Apropierea de sfintele moaste inseamna si o impartasire din harul care tine aceste moaste fara sa putrezeasca de atatea secole si daca omul are credinta.

Poate harul acela sa fie prezent si sa fie lucrator, sa vindece, pe cea care se atinge... Cu vata respectiva. Cu vata respectiva.  

- Aducem si noi cand e scoasa in ziua respectiva... Aduceti vata? Da. Cat aduceti? Un pachet.

- Ne-aduce o liniste si e aducatoare de sanatate!  

Tanti Rodica abia asteapta ziua de vineri sa plece in pelerinaj la Cuvioasa Parascheva.

Nu este an lasat de Dumnezeu, ca in preajma zilei de 14 octombrie, femeia sa nu-si faca bagajul!
 
- O gecuta mai grosuta... O sa fie frig! O sa fie frig, da. O fusta, ca in biserica nu ne ducem in pantaloni.
 
Din alta valiza, cea a bunicii Mariana, nu lipseste pansamentul pentru suflet!

- Dam pe racla si apoi impartim la toata lumea, la prieteni, la dusmani, la oricine.
 
Cu bagajele facute si cu pachetul cu vata pus la indemana, credincioasele mai rostesc o rugaciune si asteapta ziua cea mare!
 
-Multumesc Doamne daca ajungem acolo. Cuvioasa Parascheva sa ne ajute sa ne calmeze, ca suntem plini de rautati.

Cel mai mare pelerinaj crestin ortodox din tara noastra incepe pe 11 octombrie. La Iasi, sunt asteptati, ca-n fiecare an, sute de mii de oameni.  
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si