Artistul Gabriel Dorobanțu este una dintre victimele acestei reţele care folosea metode extrem de ingenioase ca să îşi lase victimele fără bani pe carduri, dar şi să ceară sume mari în numele lor.

Citeste si: O explozie a pulverizat două bancomate, în această dimineață, în Otopeni. Poliția este în alertă!

Victimele aceloraşi metode au devenit şi Adrian Nartea, Denisa Tănase din trupa Bambi, Jean de la Craiova și tatăl Andreei Bălan.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

În total- 50 de persoane au fost victimele acestei grupări, iar prejudiciul depășește 100.000 de lei.
Dar- rămâne marea întrebare: CUM ACȚIONAU?

Vedete celebre lăsate fără bani pe card

Cei atacaţi de membrii grupării rămâneau fără semnal la telefon, iar, în momentul în care sunau la numărul de urgenţă al companiei de telefonie mobilă, pentru a remedia problema, constatau că seria de pe cartela proprie NU mai corespundea cu ceea ce figura în sistem.

Citeste si: Zeci de percheziții la cel mai mare centru comercial din București. Prejudiciu de milioane de euro

Totul pentru că infractorii sunaseră deja înainte, Îşi dăduseră identitatea victimelor și încheiau apelul cu validarea unei alte cartele SIM.

Citeste si: Ce scrie, de fapt, în ultima declarație de avere a lui Traian Băsescu. Conduce un Duster, dar are ceasuri de peste 50.000 de euro

În aceste cca. 45 de minute, infractorii își creau practic așa-zisa fereastră de oportunitate. Aveau acces la datele de confidențialitate, precum CNP, serie de buletin, facturi către societăți, adrese. Apoi, solicitau băncilor resetarea parolelor de internet banking.

Suspecții au fost prinși de procurorii DIICOT, iar 4 dintre ei au fost reținuți încă de aseară și alți 3 care au fost plasați sub control judiciar. În total- 14 suspecți au fost prinși. Pentru anihilarea acestei reţele, DIICOT a făcut 12 percheziții în Brașov, Ilfov și București.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro: