”Pentru a reduce riscul autoizolării pentru persoanele care intră în contact cu posibili cetăţeni care sunt  pozitivi, s-a luat această decizie ca în spaţiile închise, evenimentele personale, să nu fie  organizate cu mai mult de 8 persoane”, a explicat  Vela în cadrul sesiunii săptămânale de întrebări şi răspunsuri.

Citeste si: Germania îndeamnă SUA să-şi ”reconsidere” decizia de a de retrage din Tratatul ”Cer deschis”

El a precizat ca de la 1 iunie, din 15 iunie, această regulă va fi reevaluată.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

Ministrul a adăugat că evenimentele de familie care ţin de slujbe religioase se pot organiza cu 16 persoane, în timpul stării de urgenţă, numărul acestora fiind 8, dar că în spaţii închise limita este de 8 persoane.

Citeste si: Cîţu: 152.000 de clienţi ai băncilor au beneficiat de amânarea ratelor cu până la 9 luni

”Într-un apartament situaţia este foarte riscantă din punct de vedere epidemiologic să fie mai mult de 8 persoane la o masă festivă. Aşa cum susţin specialiştii în  boli infecţioase şi în zona epidemiologică, dacă cineva este asimptomatic sau a fost contactul unei persoane devenită pozitiv, automat toţi invitaţii  intră 14 zile în izolare, după ancheta epidemiologică”, a răspuns Vela unei persoane care a întrebat când vor fi posibile evenimentele cu mai mult de 8 persoane.

Citeste si: Slujba de înmormântare a ÎPS Pimen, transmisă live. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților este condus pe ultimul drum


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si