Momente terifiante au avut loc pe data de 29 ianuarie. Hind Rajab călătorea într-o mașină alături de unchiul, mătușa și cei patru copii ai lor, fugind de luptele din nordul Gazei.

Mașina cu refugiați a intrat sub focul israelian, iar toți cei din mașină au murit pe loc, mai puțin micuța Hind, potrivit CNN.

Societatea Semilunii Roșii din Palestina (PRCS) a dat publicității acum înregistrarea audio a convorbirii avute de fetiță cu serviciile de salvare.

„Copilul [Hind Rajab] și toți cei din mașină au fost găsiți uciși de armata israeliană lângă stația de benzină Fares din zona Tal Al-Hawa, la sud-vest de orașul Gaza”, potrivit lui Khader Al Za'anoun, un jurnalist palestinian care lucrează pentru CNN, care a vorbit cu bunicul copilului.

Fetița de 5 ani Hind Rajab, găsită fără viață

Fetița de 5 ani Hind Rajab, găsită fără viață

[Sursa foto: CNN]

De ce nu a putut fi salvată fetița de 5 ani

Vestea vine după aproximativ două săptămâni de când nu se mai știa nimic despre soarta ei. De asemenea, PRCS a confirmat decesul a doi lucrători de la ambulanță trimiși să o salveze pe fetiță.

„Soldații israelieni au vizat în mod deliberat echipajul Semilunii Roșii, în ciuda obținerii unei coordonări prealabile pentru a permite ambulanței să ajungă la locație pentru a o salva pe fata Hind”, se arată în declarație.

La scurt timp după incident, CNN a oferit armatei israeliene detalii despre incidentul de vinerea trecută, inclusiv coordonatele furnizate de Societatea Semilunii Roșii din Palestina.

Ca răspuns, Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat că „nu sunt familiarizate cu incidentul descris”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Când au fost contactați din nou de CNN, IDF a transmis că „încă cercetează asta”.

Apelul disperat al fetiței, rămas fără răspuns

Verișoara lui Hind, Layan Hamadeh, în vârstă de 15 ani, a făcut un apel disperat de ajutor la serviciile de urgență, care a fost înregistrat de PRCS și distribuit pe rețelele de socializare.

Sunetul împușcăturilor se aud în timpul apelului, iar Hamadeh a fost ucisă chiar în timp ce efectua apelul.

„Trag în noi. Rezervorul este chiar lângă mine. Suntem în mașină, rezervorul este chiar lângă noi”, țipa Layan, pe fondul unor focuri de armă intense în fundal.

Nu se mai aude nimic de la capătul firului, iar rundele de foc se opresc. Paramedicul de la telefon încearcă să vorbească cu ea, spunând în mod repetat: „Alo? Buna ziua?" dar nu există niciun răspuns.

Familie din Gaza ucisă în mașina cu care fugea de război

[Sursa foto: CNN]

Singură, îngrozită și prinsă în mașină cu cadavrele rudelor în jurul ei, Hind a luat telefonul și a lansat un apel disperat de ajutor.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Vino să mă ia. Vii să mă iei? Mi-e foarte frică, te rog vino!” Hind poate fi auzit spunând într-o înregistrare a apelului publicată de PRCS.

Micuța Hind își dorea să se facă medic

Mama lui Hind, Wissam Hamada, a spus că fiica ei a visat să devină medic.

Ea a declarat pentru CNN că „o așteaptă în fiecare secundă. Îi doream tot ce este mai bun pe lume, așa cum orice mamă îi dorește fiicei sale cele mai bune și mai frumoase lucruri din lume.”

Fetița de 5 ani din Gaza prinsă în "mașina morții"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si