Prefectura Botoşani a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că din data de 11 septembrie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis redeschiderea locurilor de joacă în aer liber. Hotărârea este însoţită de mai multe măsuri care trebuie luate de administratorii locurilor de joacă.

Citeste si: Bolnav de coronavirus, izolat de 5 zile în mașină după ce DSP a uitat de el. „Aici dorm și în spate am bagajul făcut de soție”

“Efectuarea dezinfecţiei de cel puţin două ori pe zi cu produse biocide avizate/autorizate în acest scop; dezinfecţia se va efectua după un program stabilit de către administratorul locurilor de joacă şi în funcţie de programul şcolarilor; Dotarea cu dispenser cu dezinfectant pentru mâini acţionat cu pedală/senzor; Asigurarea unui număr adecvat de coşuri de gunoi închise cu capac acţionat cu pedală, pentru colectarea selectivă a deşeurilor”, se arată în comunicatul Prefecturii Botoşani.

Citeste si: Nelu Tătaru: "Suntem într-un platou dinţat, a doua cocoaşă din primul val. Ar putea urma o pantă ascendentă"

Regulile pentru utilizarea locurilor de joacă

De asemenea, autoităţile au anunţat că trebuie puse afişe cu regulile specifice pentru utilizarea locurilor de joacă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirus: se schimbă procedurile pentru pacienții asimptomatici din România

Locuri de joacă în aer liber
Locuri de joacă în aer liber

Prefectul de Botoşani, Dan Nechifor, a transmis că decizia a fost luată având în vedere că la nivelul judeţului contextul epidemiologic este favorabil.

“Redeschidem locurile de joacă cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară. Decizia vine ca urmare a contextului epidemiologic favorabil în care se află judeţul Botoşani faţă de alte judeţe”, a declarat prefectul judeţului Botoşani.

Citeste si: Nelu Tătaru îndeamnă oamenii să se vaccineze. Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă: „Gripa sezonieră va şubrezi organismul”

De la începutul pandemiei de coronavirus, în judeţul Botoşani au fost confirmate, per total, aproape 1.400 de cazuri de infectare cu COVID-19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si