"Banii care se vor cheltui de ANSVSA si Ministerul Agriculturii pentru diferite activitati, fie ca despagubim fermieri romani care a ramas fara... Noi am alocat acum, la nivelul rectificarii bugetare, undeva la 200 de milioane de lei. Suma se poate suplimenta pe masura ce calculele de la ANSVSA si Ministerul Agriculturii arata clar ca e nevoie de suplimentare si banii vor fi asigurati", a afirmat Teodorovici, marti seara, intr-o emisiune la TVR.

Intrebat cum se va proceda in cazul celor care raman fara porci din cauza pestei, ministrul Finantelor a spus ca despagubirile se acorda in functie de kilogramele pe care le au animalele sacrificate.

"Daca ar fi mai mic de o suta de kilograme, noi platim minim la o suta de kilograme pe fiecare porc in parte. Daca este mai mult de o suta de kilograme, plateste la cat are el ca si kilograme. E o solicitare de despagubire si toti cei care sunt afectati de pesta porcina vor primi banii de la ANSVSA", a explicat Teodorovici.

Acesta a precizat ca acelasi sistem de despagubire, in functie de kilograme, va fi utilizat si in cazul persoanelor fizice si in cazul agentilor economici.

"Vor fi toti despagubiti si, dupa aceea, si pentru repopulare. E foarte important.(...)

Banii au inceput sa fie platiti catre fermieri", a mai spus ministrul de Finante.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si