Close sidebar
Close sidebar

Veste bună pentru elevi! Perioada de depunere a cererilor pentru bursă se extinde până pe 14 februarie

Elevii își vor putea depune a cererile de bursă până în data de 14 februarie 2022.

Alexandra Costea,

Veste bună pentru elevi! Perioada de depunere a cererilor pentru bursă se extinde până pe 14 februarie

[Sursa foto: istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Conform unui ordin emis de ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, toţi elevii care au primit de burse sociale în semestrul I le vor beneficia în continuare într-un cuantum dublat, de la 100 de lei/lună la 200 de lei/lună.

Celor care vor beneficia în continuare de bursă li se vor adaugă și acei elevi care au depus solicitări prin care au demonstrat că se încadrează în criterii prin raportare la venitul minim net pe economie actualizat pentru anul 2022 (1.524 lei) faţă de valoarea valabilă pentru anul 2021 (1.386 lei).

Beneficiază în continuare de bursă socială şi elevii orfani, elevii aflaţi în întreţinerea unui singur părinte şi elevii abandonaţi de părinţi asupra cărora a fost instituită o măsură de protecţie specială, respectiv plasamentul/plasamentul de urgenţă. Pentru aceşti elevi, acordarea bursei nu este condiţionată de limite de venit.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică „unică”, în Franța: „Thorin” poate explica de ce au dispărut Neanderthalienii de pe fața Pământului- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Limba turcă și alfabetizarea media în era digitală

Ce elevi primesc burse sociale în semestrul al II-lea

Ordinul emis de ministrul Educației mai prevede că elevii din mediul rural şcolarizaţi într-o altă localitate decât cea de domiciliu beneficiază, totodată, de bursă socială, care nu este condiţionată de limite de venit.

Potrivit reperezentanților Ministerului Educaţiei, prin noul ordin a fost instituită în premieră posibilitatea de acordare a burselor în primul semestru pentru elevii din clasa a IX-a.

Citeste si: Moartea tragică a unui influencer de pe TikTok. Tânărul de 34 de ani s-a stins din viață într-un accident rutier în SUA

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI