O categorie de pensionari ar putea beneficia de o compensare de până la 90% a medicamentelor.

Anunțul făcut de Casa Națională de Asigurări de Sănătate a bucurat milioane de pensionari români. Iată despre ce este vorba!

Medicamente compensate de până la 90%. Veste bună pentru milioane de pensionari

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a adus o veste bună milioanelor de pensionari.

Potrivit noilor reglementări din legea pensiei, o anumită categorie de pensionari ar putea beneficia de o compensare de până la 90% la medicamente.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a declarat că este vorba despre pensionarii cu venituri mici, de până la 1.800 de lei. Această compensare valoroasă se va aplica tuturor pensionarilor incluși în acestă categorie, indiferent dacă au sau nu și o altă sursă de venit, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.

pensioanri

Veste bună pentru pensionari! 

[Sursa foto: istockphotos]

De asemenea, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a mai menționat că benefeciul adus de compensarea de 90& este valabil doar în cazul medicamentelor incluse în sublista B. Nivelul de compensare poate ajune să varieze între 20% și 100%.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mai mult decât atât, se pare că de această compensare pot beneficia și alte categorii de români. Compensarea de până la 90% ar putea fi aplicată copiilor, gravidelor și proaspetelor mămici, dar și tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani care urmează o formă de învățământ. 

În cazul unora dintre ei, aceștia ar putea beneficia și de obținerea tratamentelor gratuite în cazul anumitor boli, potrivit noilor reglementări, conform sursei citate anterior.

Citește și: Când se distribuie deciziile de recalculare a pensiei. Ministrul Muncii: Această categorie de pensionari nu va primi majorări din septembrie

medicamente

Cine ar putea primi o compensare de 90% la medicamente

[Sursa foto: istockphotos]

Casa Națională de Pensii a declarat că la sfârșitul anului 2023, în România, existau peste 4.700.000 de pensionari care obțineau, lunar, un venit mediu de până la 1.969, conforom romaniatv.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si