"Avem o veste bună și pentru pensionari. Introducem un nou sistem informatic performant la Casa națională de pensii publice, complet integrat. Este o investiție de peste 130 milioane lei din PNRR. Vom elimina, spre exemplu, cozile la biletele pentru tratament sau alte servicii", a declarat joi premierul Marcel Ciolacu.

Citește și: VIDEO. Premierul Marcel Ciolacu, atac la "practicile înșelătoare" care au dus la scumpiri

Declarațiile premierului vin în contextul finalizării procesului de digitalizare a dosarelor de pensii, la nivelul caselor teritorial, în vederea recalculării din septembrie 2024.

Șeful Casei Naționale de pensii a declarat la începutul lunii mai că toate dosarele urmează să fie reevaluate din clipa în care sunt finalizată digitalizarea

"Ne dorim ca toate informațiile pensionarilor să fie în sistem, toate acestea să fie scanate şi să avem o arhivă electronică, o bază de date electronică, şi ne dorim să fim gata cât mai rapid", au spus oficialii din Ministerul Muncii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Când vor primi pensionarii deciziile cu pensia recalculată

Ministerul Muncii a intrat în linie dreaptă cu procesul de recalculare a pensiilor la nivel național, conform noii legi care va intra în vigoare la 1 septembrie 2024.

"Românii vor începe din luna mai a anului 2024 să îşi primească până la sfârșitul lunii august deciziile cu pensiile recalculate”, a spus luna trecută ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Potrivit șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu, la sfârșitul lunii martie a început oficial procesul de recalculare a pensiilor.

”Oficial începem procesul de recalculare a celor 4,8 milioane de pensii aflate în plată. Suntem în linie dreaptă și hotărâți să facem dreptate pensionarilor după o viață întreagă de muncă! Suntem determinați să respectăm termenul prevăzut de lege astfel încât pensionarii să primească veniturile majorate prin noua lege a pensiilor”, a scris șeful Casei Naționale de Pensii la sfârșitul lunii martie.

Când vor primi pensionarii deciziile cu pensia recalculată 

Marcel Ciolacu, veste bună pentru pensionari

[Sursa foto: Facebook]

Ce vor conține noile taloane de pensie

Vești bune pentru pensionari! Noile decizii de pensionare ar urma să fie distribuite de pensionari, informează fostul ministru al Muncii, Marius Budăi. În total, 5 milioane de pensionari ar urma să afle câți bani vor primi după recalculare.

Marius Budăi a spus că deja se tipăresc primele decizii pentru pensiile care au fost recalculate, iar până la data de 1 septembrie, toți seniorii din România vor primi acasă noua decizie

Cele mai importante aspecte de pe taloanele de pensie sunt: numărul de puncte pe contributivitate, numărul de puncte de stabilitate și pensia efectivă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si