Close sidebar
Close sidebar

Veste bună pentru pensionari! Vor primi ajutoare din partea statului. Marcel Ciolacu a făcut anunțul

Premierul Marcel Ciolacu aduce o veste pozitivă pentru peste patru milioane de cetățeni români. În următoarele zile, aceștia vor beneficia de o majorare a veniturilor la pensie.

Alexandra Costea,

Veste bună pentru pensionari! Vor primi ajutoare din partea statului. Marcel Ciolacu a făcut anunțul

[Sursa foto: istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În cadrul ședinței de Guvern care a avut loc luni, 2 octombrie 2023, Marcel Ciolacu a transmis că persoanele cu venituri sub 3.000 de lei din România vor începe să primească ajutoarele oferite de stat începând cu prima parte a lunii octombrie.

„Profit de ocazie pentru a anunţa că intră la plată ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei. Banii vor ajunge la oameni începând cu prima jumătate a acestei luni.

Am crescut salariul minim de la 1 octombrie şi acordăm aceste ajutoare pensionarilor cu venituri mici. Deci sper că este clar pentru toată lumea că nu se poate vorbi de recesiune în România”, a fost mesajul transmis de Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de luni de la Palatul Victoria. 

Citește și: Prima lună de școală s-a desfășurat fără elevii navetiști. Asociația Elevilor din Constanța spune că va merge în instanță

Mai exact, anunțul premierului se referă la sprijinul financiar oferit de Guvern, reprezentând a doua tranșă din acest an, care se calculează în funcție de nivelul pensiilor.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Suma acordată variază între 300 și 500 de lei și este determinată de cuantumul pensiei primite de cetățenii români: cu cât pensia este mai mică, cu atât ajutorul financiar este mai mare.

Cine sunt pensionarii care vor primi ajutoare din partea statului?

[Sursa foto: istock.com]

Cine sunt românii care vor primi ajutoare din partea Guvernului?

"Vești bune pentru pensionari!

În luna octombrie vom acorda cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de OUG 168/2022, pensionarilor cu venituri lunare mai mici sau egale cu 3.000

lei după cum urmează:

- venituri până în 1.500 lei inclusiv, se acordă ajutorul financiar de 500 de lei;

- venituri cuprinse în intervalul 1.501- 2.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 400 de lei;

- venituri cuprinse în intervalul 2.001- 3.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 300 de lei.

De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari aflați în plată la momentul acordării", a fost mesajul transmis, în urmă cu o săptămână, de Daniel Baciu, șeful Casei de pensii.

Citește și: Pensii mai mari în 2024. Casele de pensii, pregătite pentru recalculare. "Suntem aproape gata"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI