"Vom face mai usoara lupta cu diabetul zaharat tip I pentru mii de persoane, in special tineri si copii. Este un proiect asteptat mai ales de parintii copiilor care, din pacate sunt nevoiti sa-si supuna micutii zilnic unor proceduri dureroase pentru verificarea si controlul glicemiei. Modificam si completam Programul national de diabet zaharat derulat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), astfel incat sa acordam ajutor tuturor pacientilor dependenti de insulina", a anuntat joi premierul Viorica Dancila, la inceputul sedintei de Guvern, scrie News.ro.

Astfel, pacientii dependenti de insulina vor beneficia de aparate de monitorizare a glicemiei si de administrare a insulinei, care vor fi decontate de CNAS.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Persoanele care sunt dependente de insulina nu vor mai fi nevoite sa suporte zilnic intepaturi pentru administrarea insulinei si pentru monitorizarea glicemiei", a explicat premierul.

Sursa: digi24.ro 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si