Noua măsură pe care o va adopta Ministerul Educației este în beneficiul tuturor studenților care urmează un învățământ la zi. Persoanele care studiază, în vârstă de până la 30 de ani, vor beneficia de o reducere de 90% a transportului în comun, a transportului feroviar și naval.

Studenții la zi, reduceri la transport pentru continuarea studiilor

Ministerul Educației dorește ca studenții care urmează studii cu învățământ la zi sa beneficieze de reduceri mai mari în ceea ce privește transportul în comun, feroviar și naval, utilizat de studenți pentru a face naveta

la cursuri.

În acest moment, studenții beneficiază de o reducere de 50% la achiziționarea de bilete de tren, abonamente la transporturi în comun și transportul naval, dacă prezintă legitimația de student la achiziționarea biletelor.

Pentru a veni în ajutorul studenților în a îi încuraja să își urmeze studiile și să participe la cursuri, Ministerul Educației dorește să ieftinească cu 90% călătoriile acestora.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"O veste bună pentru studenţi! Costul transportului în comun local şi intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, şi naval va fi redus cu 90%, pe toată durata anului calendaristic. Aşadar, fie că folosesc tramvaiul, metroul sau chiar trenul ca să ajungă la facultate, studenţii cu vârsta până în 30 de ani, înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă în universităţile acreditate, vor putea călători plătind mai puţin.

Introducerea acestei legi este vitală pentru facilitarea accesului la educaţie, mai ales pentru tinerii care studiază într-o universitate aflată la distanţă mare faţă de casă sau care fac naveta zilnic pentru a ajunge la cursuri", se pare că a declarat Ministerul Educației.

Citește și: EXCLUSIV: Destinațiile alese de români pentru vara 2023/ Răzvan Pascu: ”Rămân la mare căutare destinațiile ”de masă”, iar toamna Dubai și Iordania sunt tot mai solicitate”

Gratuitate pentru studenții cu nevoi speciale

Ministerul Educației se pare că susține și studenții cu nevoi speciale care continuă studiile. În sprijinul acestora, pentru a îi ajuta să facă naveta către cursuri, Ministerul Educației le va oferi gratuitate în transportul feroviar, naval, dar și în transportul în comun: metrou, tramvai, autobuz.

"Mai mult, continuăm să sprijinim tinerii cu nevoi speciale. De aceea, studenţii cu o situaţie socială aparte, precum cei orfani sau proveniţi din centre de plasament vor avea gratuitate la toate categoriile de transport menţionate mai sus", a declarat Ministerul Educației.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Unii bugetari din Neamț vor primi compensații pentru statul pe scaun și scrisul la tastatură: sporuri pentru hemoroizi și șapte zile de concediu de odihnă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si