Daca pana acum, legea prevedea ca un zilier avea dreptul sa lucreze maximum 90 de zile pe an, de anul acesta, perioada de munca s-a marit cu inca 30 de zile.

In cel mai mare bazin legumicol din tara, zilierii sunt pretiosi ca aurul. Sandu Filimon spune ca fara ajutoarele de care are nevoie tot anul, n-ar reusi sa aduca in piete legumele romanesti.

Veste bună pentru zilieri. Legea care îi favorizează a intrat în vigoare

Fermierul se bucura ca incepand din acest an statul ii va permite sa ii tina mai multi in solarii pe lucratorii cu ziua.  Noua lege le da voie zilierilor sa lucreze 120 de zile pe an, in loc de 90, cat puteau pana acum.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cei care lucreaza cu ziua se bucura ca legea s-a schimbat.  Rasplata va fi, spun ei, pe masura muncii. O singura problema ii nemultumeste pe legumicultorii din Matca.
Desi numari de zile de munca a crescut pentru sezonieri, acestia sunt greu de gasit.

Daca un zilier munceste mai mult de 120 de zile cu forme legale si este depistat de autoritati, va fi amendat cu pana la 2000 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si