Tânărul de 25 de ani a fost primul caz din România diagnosticat cu coronavirus, în 26 februarie. El a intrat în contact cu italianul de 71 de ani care s-a aflat pentru câteva zile în România, fiind ulterior depistat pozitiv la testul pentru coronavirus.

La acel moment, tânărul a fost internat la Institutul Matei Balş, de unde a fost externat, fiind declarat vindecat după ce a avut două teste negative.

Acum, bărbatul a anunțat că s-a infectat din nou cu COVID, de data aceasta în Germania, unde se află la muncă.

Citeste si: Politician răpus de COVID la 41 de ani. Ieșise victorios în recentele alegeri

Primul pacient român cu coronavirus a recidivat

" Carantina part. 2! Am reuşit performanţa să fiu infectat şi a doua oară cu Covid-19. Şi acum e la fel ca prima dată. Eu şi virusul începem sa ne împrietenim", a scris tânărul pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Tânărul este originar din judeţul Gorj, iar la actualul loc de muncă din Germania a fost testat pentru COVID-19 de două ori pe săptămână.

Aşa a aflat că s-a reinfectat.

Primul român confirmat cu coronavirus s-a reinfectat

839 de persoane, reconfirmate pozitiv ieri

În cursul zilei de miercuri, 30 decembrie, autoritățile au confirmat miercuri 4.875 cazuri noi de infectare cu coronavirus. Bilanțul deceselor este unul mare: 127 de oameni au murit. Numărul pacienților internați în stare gravă la ATI este de 1.149.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri 4.875 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, după efectuarea a 24.822

au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 17.552 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.270 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 42 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 30 decembrie.

Astfel, numărul testelor anunțate azi este de 24.864. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 839 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 15.596 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. 1.149 de pacienți internați la ATI În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.512.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si