„Majoritatea străzilor Capitalei sunt, la orice oră din zi și din noapte, pline de mașini parcate. Unele autoturisme sunt ținute cu săptămânile în același loc, fără să fie mișcate. Evident, sub ele și lângă bordură se adună mizerie, praf, frunze uscate, gunoaie, dificil de strâns de către firma de salubrizare.

Iar mizeria de la brodură se tot strânge, astfel că nu reușim să o adunăm eficient.

Numărul mare de mașini parcate în permanență, pe toate căile de acces rutier, îngreunează operațiunile de curățenie.

Pe lângă faptul că e inestetică, mizeria ne pune și sănătatea în pericol. Este nevoie ca măcar o dată pe săptămână strada să fie liberă, fără autovehicule, pentru ca firma de salubrizare să poată mătura, aspira, spăla temeinic (manual sau mecanizat)”, se arată într-un comunicat transmis de Primăra Sectorului 6.

De când va fi interzisă parcarea mașinilor?

Un proiect pilot va fi demarat de Primăria Sectorului 6, pe Bulevardul Iuliu Maniu. Începând cu 26 octombrie 2022, în fiecare miercuri (între orele 10.00 și 14.00), pe segmentul dintre Lujerului și Valea Cascadelor, pe ambele sensuri de circulație, va fi interzisă parcarea, pentru curățenie.

Citeste si: Primăria care face apel către bucureșteni pentru a-și muta mașinile. Care este motivul și unde nu se mai poate parca în Capitală

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Am ales mijlocul unei zile din timpul săptămânii mizând pe faptul că majoritatea locatarilor sunt la serviciu”, au declarat reprezentanții primăriei.

Mașinile vor fi relocate în cazul parcării, miercuri

Șoferii care vor parca mașinile pe Bd. Iuliu Maniu, în intervalul anunțat, vor fi relocate contra cost. Tariful este de 200 de lei.

În cazul în care nu este permisă relocarea, din lipsă de spațiu liber, este dispusă ridicarea, transportul și depozitarea mașinilor pe terenul din strada Preciziei 24.

Pentru a recupera mașinile de la locul de depozitare, șoferii trebuie să facă o cerere scrisă la sediul Direcției Generale de Poliție Locală.

Citeste si: Sume colosale pentru un loc de parcare în Capitală. Cât plătesc bucureștenii pentru un loc de parcare

De asemenea, proprietarul trebuie să prezinte documentele mașinii în original și cu dovada achitării tarifelor de ridicare și transport. Acestea sunt:

  • 350 de lei pentru ridicarea și transportul unui vehicul mai mic de 5 tone
  • 450 de lei pentru ridicarea și transportul unui vehicul mai mare de 5 tone.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si