Inaugurarea secțiunii de 80 kilometri, pe profil complet, dintre Focșani și Buzău "este practic imposibilă în 2024" așa cum au promis deopotrivă politicienii și constructorul, arată Asociația Pro Infrastructură într-un mesaj pe Facebook. 

În ce stadiu se află lucrările la Autostrada A7

Specialiștii de la Asociația Pro Infrastructura arată care sunt cifrele pe tronsonul Focșani-Buzău.

Lungimea totală tronson este de 82,44 km, iar numărul de loturi este 4:

  • Focșani Nord-Mândrești (10,94 km)
  • Mândrești-Râmnicu Sărat (36,1 km)
  • Râmnicu Sărat-Vadu Pașii/Buzău Nord-Est (30,8 km)
  • Vadu Pașii-Buzău Est (4,6 km)

Stadiile fizice oficiale date de CNAIR sunt următoarele: 32%, 28%, 29%, respectiv 28%, ordinele de începere fiind emise în 05.12.2022, 10.02.2023, 06.02.2023, respectiv 05.12.2022, pe contracte de 20 luni execuție directă pe capete și 26 luni pe cele două loturi mari din centru.

Termenele de finalizare sunt august 2024 pe capetele de la Focșani și Buzău și aprilie 2025 pe sectoarele dintre cele două orașe.

În ce stadiu se află lucrările la Autostrada A7

În ce stadiu se află lucrările la Autostrada A7, pe tronsonul Focșani - Buzău

[Sursa foto: Facebook / Asociația Pro Infrastructura]

Podul imens peste Buzău va întârzia termenul de livrare

"Pe celebra cocoașă de la Focșani să zicem că suntem azi la 35%. Termenul este august 2024, deci 5 luni rămase. Ca să se deschidă la ~95%, înseamnă că trebuie pus în teren un procent de 60%, deci 12% avans lunar mediu! Exclus.

Fezabil octombrie, 8,5% cadență pe un lot mic de 11 kilometri", spune experții citați.

Analiza lor continuă: pe Mândrești-Râmnic avem 31%. Livrarea în decembrie înseamnă ~64% în 9 luni, deci peste 7% medie lunară pe 36 kilometri! Vise. Fezabil aprilie 2025, în termenul contractual, adică 5% pe lună (include sezonul prost de iarnă).

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Pe Râmnic-Buzău Nord calculul este similar, putem spera la aprilie 2025.

Pe ciotul buzoian suntem la 31% astăzi și, contractual, trebuie să fie gata în august 2024 dar este practic imposibil, mai ales că aici avem podul imens peste Buzău care nici măcar nu are pilele gata. Oricum ar fi muzeu fără continuarea spre Ploiești, doar nodul Vadu Pașii ar fi folosit.

Analiza punctelor critice din tronsonul Buzău- Focșani din A7

Dacă la terasamente și asfalt munca este (relativ) ușoară și puternic mecanizată, la structuri e mult mai migălos și depinzi foarte, foarte mult de factorul uman.

"Nu avem NICIO grindă instalată pe NICIO structură între Focșani și Buzău! Multe pasaje și poduri nu au toate pilele gata, ba chiar la multe încă se lucrează la fundații", arată experții de la Pro Infrastructura.

Pe lângă toate acestea vin și finisajele: grosier 80 kilometri (fără bretelele din noduri!) înmulțiți cu 4 rânduri de parapete de protecție. Plus marcajele care, la 80 km, nu sunt deloc de neglijat ca timp de aplicare. Șanțuri, iluminat, spații servicii? Nici nu le mai socotim, nu ne trebuie.

Concluzia: fezabilă este deschiderea (în octombrie) pe celebra cocoașă între nodurile Focșani Nord și Mândrești și poate, la final de an, până la Slobozia (DJ205R) dacă se concentrează pe podurile peste Râmna și Milcov.

Sau (sau!) poate că e mai ușor ceva între Buzău și Râmnicu Sărat dar acolo avem alt pod-mamut, cel peste Râmnic. Ori să se facă o descărcare provizorie pe unul din drumurile județene.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Multe scenarii și o singură certitudine: NU vom circula pe TOȚI cei 80 de kilometri dintre Focșani Nord și Buzău Nord-Est în 2024", arată cei de la Asociația citată.

Alocarea celei mai mari părți din forțele UMB pe această secțiune înseamnă neglijarea sau chiar încetinirea spre zero a altor șantiere, chiar aici pe A7, dar mai ales prin alte zone, pe DEx12 Colonești-Pitești și A3 Nădășelu-Poarta Sălajului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si