Tribunalul Bucureşti a amânat, pentru marţi, pronunţarea unei decizii privind validarea definitivă a mandatului de primar al Sectorului 1 al Capitalei obţinut de Clotilde Armand.

Pe 15 octombrie, Clotilde Armand a primit o decizie favorabilă din partea Judecătoriei Sectorului 1, însă hotărârea instanţei a fost contestată de 125 de persoane, printre care se află şi primarul care a pierdut alegerile, Daniel Tudorache (PSD).

125 de contestaţii depuse împotriva lui Clotilde Armand 

Luni, Tribunalul Bucureşti a analizat cele 125 de contestaţii, însă a amânat cu o zi pronunţarea unei decizii în acest caz.

Conform datelor AEP, la Sectorul 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a câştigat cu 40,94% dintre opţiuni, adică un număr de 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Daniel Tudorache a contestat acest rezultat şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Clotilde Armand
Clotilde Armand

Curtea de Apel Bucureşti a respins, luni, cele 52 de apeluri formulate împotriva validării mandatului de primar general al lui Nicuşor Dan, considerând că acestea au fost tardiv formulate.

„Admite excepţia tardivităţii. Respinge toate apelurile ca tardiv formulate”, a anunţat Curtea de Apel Bucureşti. Decizia este definitivă.

Citeste si: Un alt județ din țară a intrat în scenariul roșu

Tribunalul Bucureşti a decis în urmă cu două săptămâni validarea mandatului de primar al Capitalei pentru Nicuşor Dan, decizia fiind atacată cu 52 de apeluri la Curtea de Apel Bucureşti.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Nicuşor Dan afirma, duminică seara, la B1 Tv, că validarea sa ca primar va avea loc, cel mai probabil, joi sau vineri.
" Eu sper că procesul în instanţă în care se vor judeca cele 52 de apeluri va avea loc mâine (luni- n.r.) la amiază, la ora 12.00 la Curtea de Apel, şi sunt convins că rezultatul va fi cel normal, firesc la o lună de la alegeri.

Validarea va fi probabil joi, vineri, săptămâna aceasta care urmează. E o oarecare confuzie, pentru că multă lume are impresia că eu sunt primar de o lună de zile, când nu am avut niciun fel de atribuţii. Conform legii, primarul în funcţie este cel care a fost ales în 2016, Gabriela Firea şi o să fie până joi, vineri, când o să fiu instalat. Deci responsabilitatea pe tot ce se întâmplă în Bucureşti îi revine până atunci”, a declarat Nicuşor Dan.

Citeste si: Klaus Iohannis a promulgat o lege importantă în domeniul sănătății


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si