Elevii și profesorii ar putea să meargă și sâmbăta la școală, ca să recupereze orele pierdute în perioada de Bacalaureat din iunie 2025- este propunerea ministrului Educației, Ligia Deca.

Citește și: Vacanța octombrie 2024: Pe ce dată se încheie Modulul I și când intră elevii în prima vacanță din anul școlar 2024-2025

Probele scrise la ediția 2025 a examenului de bacalaureat încep pe 10 iunie, iar ceilalți elevi au încă ore de curs până pe 20 iunie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Soluția ministrului este aceea ca, în cazul în care școlile sunt aglomerate, recuperarea să se facă în anumite zile de sâmbătă înainte de perioada examenelor. 

„Există școli aglomerate, iar soluțiile în acele cazuri pot fi regândirea orarului, da, adică se poate trece, dacă nu sunt deja în schimburi, se poate merge după-amiază, se poate merge pe recuperare. Da, în anumite sâmbete, chiar înainte, știind că urmează [probele/perioada examenelor – n.

red.]”, a spus Deca la Digi24.

"Școlile pot să facă această recuperare în avans"

Ministrul Educației a mai anunțat că structura anului școlar ar putea fi modificată de Ministerul Educației în așa fel încât programele Săptămâna „Școala altfel” și „Săptămâna Verde” să se organizeze și după 30 mai.

„Școlile pot să facă această recuperare în avans, adică să știe că vor avea acele zile libere și atunci să-și programeze cumva să restructureze în acel modul orarul în așa fel încât să facă orele care trebuie făcute.

Mai există și o altă soluție pe care ne gândim să o avansăm și anume organizarea de Săptămână Altfel și Săptămâna Verde în acea perioadă. (…) Ne gândim să modificăm această perioadă pentru a o extinde pe întreaga durată a anului școlar în așa fel încât să le dăm școlilor posibilitatea să aibă această oportunitate de a programa atunci când sunt probele de Bacalaureat”, a spus Ligia Deca, potrivit Edupedu.ro.

Elevii ar putea merge și în anumite zile de sâmbătă la școală

Elevii ar putea merge și în anumite zile de sâmbătă la școală

[Sursa foto: Pexels]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si