Close sidebar
Close sidebar

Veste proasta pentru romani! Revolutia fiscala loveste din nou - Peste 22 de mii de angajati vor avea salariile mai mici in februarie

Zeci de mii de angajati din ministere si din institutiile subordonate vor avea venituri mai mici, spun liderii de sindicat. Unii salariati pot pierde chiar si 40 la suta din venit. Dar bomba abia acum. In mediul privat este posibil ca mult mai multi salariati sa aiba venituri mai mici.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Celebra  "revolutie fiscala" face in continuare valuri. Reprezentantii functionarilor publici sustin ca in februarie fluturasii de salariu vor arata venituri mai mici.

SEBASTIAN OPRESCU, PRESEDINTELE SINDICATULUI FUNCTIONARILOR PUBLICI:  Scaderea salariilor e undeva intre 5 si 40 la suta. Daca ne referim la ministerul care pierde cel mai mult, este Ministerul de Externe.  

Peste 22 de mii de bugetari ar urma sa fie afectati de aceste scaderi salariale. Ministrul de finante nu a reusit sa ofere vreo reactie la aceasta situatie. Cel putin, nu astazi.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică „unică”, în Franța: „Thorin” poate explica de ce au dispărut Neanderthalienii de pe fața Pământului- antena3.ro

EUGEN TEODOROVICI, MINISTRUL DE FINANTE: Vor avea salariile micsorate. Daca ne puteti spune…  Repet, discutam, ca am aici o agenda foarte lunga. Discutam dupa aceea! Multumesc frumos, zi buna!

Nici liderul PSD nu stie mai multe. In schimb, salariile din parlament au crescut.

Liviu Dragnea, presedinte PSD: In acelasi timp, astazi aflam ca parlamentarii castiga mai mult. Deci, sa inteleg ca la toata lumea la care au crescut salariile, le au, de fapt, micsorate.

Din cate am inteles, doamna Olguta Vasilescu va face maine o conferinta de presa.

In asteptarea conferintei de presa aflam si alte cifre legate de revolutia fiscala. 2 milioane de salariati din mediul privat pot avea venituri mai mici pentru ca nu s-a inregistrat nicio modificare in contractul lor de munca pana acum. Informatia fost lansata de Dumitru Costin, liderul Blocului National Sindical.

In cazul functionarilor publici, motivarea scaderii salariilor e simpla.

Trecerea contributiilor din sarcina patronului in cea a salariatului presupune marirea brutului. In caz contrar, salariul net scade.

SEBASTIAN OPRESCU, PRESEDINTELE SINDICATULUI FUNCTIONARILOR PUBLICI: Se pierde la salariu pe motiv ca exista un articol in Legea Salarizarii care nu permite o crestere de 25 la suta.  Pentru plata contributiilor, angajatorii publici vor intra in netul de astazi.

Daca acest articol ar fi modificat iar brutul bugetarilor ar creste cu 25 la suta, efectul este oricum extrem de mic in salariul net.

Cel mult 2-3 procente in plus, spun sindicalistii.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI