in luna aprilie a anului viitor va intra in vigoare legea 196/2006, privind venitul minim de incluziune. Un articol al acestei legi arata ca subventia la incalzire, acordata de autoritatile locale, de care beneficiaza acum toata lumea, va trebui acordata individual, fiecarui beneficiar. Iar fiecare consumator trebuie sa aiba contract cu furnizorul de energie termica. Lucru care acum nu se intampla in general, contractele fiind incheiate intre furnizorul de energie termica (RADET, in cazul Bucurestiului), si asociatiile de proprietari/locatari.

Iar existenta unui contract direct cu consumatorul presupune si contorizarea individuala a consumului de energie termica. Adica o raritate, in momentul de fata, in apartamentele din blocurile racordate la sistemul centralizat de incalzire.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

“Sumele reprezentand cheltuielile pentru incalzirea locuintei, aferente consumului de energie termica, energie electrica sau de gaze naturale, platite direct de consumatorii titulari de contract de furnizare a energiei termice sau conventie individuala, respectiv contract de furnizare a gazelor naturale sau a energiei electrice, precum si ajutoarele pentru incalzirea locuintei achitate de agentiile teritoriale pentru plati si inspectie sociala ori de autoritatile administratiei publice locale, in conditiile prezentei legi, se colecteaza in conturile tip ESCROW, astfel cum sunt definite in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.

115/2001 privind reglementarea unor masuri de asigurare a fondurilor necesare in vederea furnizarii energiei termice si a gazelor naturale pentru populatie, aprobata cu modificari prin Legea nr. 84/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, deschise la banci de catre distribuitorii si producatorii de energie termica, furnizorii de gaze naturale si furnizorii de energie electrica”, se arata in legea ce urmeaza sa intre in vigoare in aprilie 2018.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si