Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a decis ca, începând din iarna 2024-2025, românii care locuiesc la bloc și dețin centrale termice de apartament să plătească o nouă taxă.

Citește și: Vești bune pentru o categorie de români! Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor primi un nou sprijin financiar din partea statului?

Măsura vizează toți proprietarii de apartamente din blocurile cu rețele termice comune, indiferent dacă locuințele au fost izolate sau nu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Autoritățile au trimis un elicopter în localitatea Țăndărei. Peste 200 de polițiști și jandarmi au descins în mai multe case- wowbiz.ro

Noua reglementare prevede ca toți locatarii care au centrale termice proprii să achite o taxă suplimentară pentru căldura degajată de conductele de încălzire centralizată care trec prin apartamentele lor.

Taxa controversată impusă de ANRE

Chiar dacă acești proprietari nu sunt racordați la rețeaua comună de încălzire, ANRE consideră că beneficiază indirect de energia termică generată de sistemul centralizat, potrivit CSID.

Articolul 15 din regulament precizează că „cantitatea de energie termică aferentă consumului comun de încălzire trebuie repartizată și achitată de toți proprietarii și utilizatorii de spații din imobil.”

Decizia va impacta mii de proprietari de apartamente din întreaga țară, inclusiv pe cei care au investit în izolarea termică a locuințelor.

Taxa va fi aplicată uniform atât apartamentelor, cât și spațiilor comerciale din blocurile de locuințe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si