Pentru anul 2024, Executivul își propune să suspende acordarea beneficiilor, iar pentru anii 2025 și 2026 se vor modifica cerințele și suma alocată. Din acei ani, instituțiile publice vor furniza vouchere de vacanță în valoare de 1.600 de lei numai pentru persoanele care au un venit lunar net de până în 8.000 de lei.

Citește și: Ministrul Transporturilor dorește eliminarea sporurilor: "Eu cu lucrurile astea, ca principiu, nu sunt de acord"

În documentul guvernamental se prevăd mai multe dispoziții speciale pentru personalul militar, polițiști, inclusiv cei din penitenciare, și pentru angajații instituțiilor de apărare. În cazul acestor angajați, voucherele de vacanță vor fi transformate în decontarea cheltuielilor turistice în perioada 1 ianuarie 2024- 31 decembrie 2026. Totodată, precizăm că această decontare va fi suspendată în anul 2024.

Veste proastă pentru salariați. Voucherele de vacanță vor fi eliminate! Când intră în vigoare această măsură?

Veste proastă pentru salariați. Voucherele de vacanță vor fi eliminate! Când intră în vigoare această măsură?

[Sursa foto: arhivă]

Voucherele de vacanță vor fi eliminate! Când intră în vigoare această măsură?

Specialiștii din industria turismului atrag atenția că eliminarea sau suspendarea voucherelor de vacanță sau acordarea alternativă a sumei în bani va avea un impact direct semnificativ, conducând la o reducere estimată între 35% și 50% a veniturilor din turism.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Potrivit avertismentelor făcute de specialiștii din turism, 20% dintre cei care primesc în prezent vouchere de vacanță nu își vor mai putea permite să plece în concediu, în timp ce alți 20% vor opta, cel mai probabil, pentru destinații turistice din străinătate.

Citește și: Ești pregătit de noul an școlar? Iată ce cărți nu trebuie să-ți lipsească din bibliotecă

De asemenea, agențiile de turism subliniază că beneficiarii voucherelor de vacanță obișnuiau să cheltuiască și sume suplimentare, în medie în jurul valorii de 1.400-1.450

de lei, ceea ce va agrava impactul negativ asupra industriei turismului, cu o reducere de până la 50% a turismului intern și un risc crescut de faliment pentru multe companii.

În ceea ce privește conversia voucherelor în decontarea cheltuielilor, experții consideră că acest proces va ridica întrebări cu privire la fiscalizarea sumelor respective, iar scopul inițial pentru care au fost introduse voucherele nu va mai fi atins.

Citește și: EXCLUSIV- Noul an școlar 2023-2024. ”Părinții, de foarte multe ori, trag doar pentru propriul copil, nu îi interesează comunitatea școlară. Suntem colectivități, dar nu suntem comunități”- Ce ar fi de făcut?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si