În prezent, Euroins și City Insurance au ajuns să domine zona asigurărilor. Acestea dețin peste trei sferturi din volumele de vânzări și un estimat de peste 80% din totalul polițelor. Ambele companii au majorat și prețurile.

Citeste si: Un șofer profesionist de TIR a organizat un concurs în care își invită colegii camionagii să voteze cele mai frumoase fete românce șoferițe de TIR

Această hotărâre vine după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) le-a impus celor două o serie de măsuri

Aceste schimbări vor veni, cel mai probabil, cu majorări în următoarea perioadă. Cei de la Economica.net anunță că ASF are atributul de a se asigura de stabilitatea financiară a societăților, adică de capacitatea lor de a-și onora obligațiile. În acest context, Autoritatea poate impune refacerea calculelor privind prețurile.

Încă de săptămâna trecută, atât Euroins cât și City Insurance au majorat prețurile RCA. City a modificat prețurile pentru asigurările pe perioade mai mici de un an, potrivit datelor prezentate de sursa citată. Pentru polițele pe șase luni, cel mai des cumpărate de români, prețurile City Insurance au crescut cel mai mult.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Destinul tragic de care au avut parte trei membri ai aceleiași familii din Bistrița. Au fost găsiți morți în casa lor- wowbiz.ro

Potrivit noilor creșteri, un șofer de 56 de ani care conduce un autoturism cu un motor de 1.9 litri va plăti la City Insurance, pentru șase luni de asigurare, aproape 400 de lei.

Citeste si: Vești bune pentru șoferii din România: Noi proiecte de infrastructură

Care sunt noile prețuri RCA?

Modificările de preț sunt vizibile și în vânzările marilor brokeri de asigurări.Un

câștigător important a fost Grawe, care a crescut cu peste 230% în ceea ce privește numărul de polițe vândute. Au mai crescut și Omniasig (plus 60%), dar și Asirom (plus 20%), scrie Economica.net.

Având în vedere valoarea creșterii asigurărilor RCA, ne referim la valori mai mari cu 10-15 procente. Specialiștii apreciază că acestea vor fi ușor de suportat de orice om care își permite o mașină, întrucât va duce la o rediversificare a pieței, dar, în mod normal și la reglarea comportamentului de plată a celor două firme care domină piața.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si