In secolul 21, aceasta localnica din orasul Baneasa nu cunoaste semnificatia cuvantului "canalizare". Nu din lipsa de educatie, ci pentru ca toata viata ei a trait cu o toaleta improvizata in curte. De fapt, nici nu stia ca se poate trai si altfel.

Orasul Baneasa, aflat la 90 de kilometri distanta de Constanta, e imaginea saraciei crunte. Pe potecile scufundate in noroaie isi croiesc drum spre scoala cei mici.

Astazi, in centrul asa zisului oras, cativa oameni isi umpleau bidoanele cu apa de la cismea.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Si electricitatea e un lux pe care putini si-l permit desi platesc taxe ca intr-un oras normal.
Infrastructura nu exista, iar sistemul medical e reprezentat doar de o veche unitate de primiri urgente.

Baneasa a devenit oras in 2004, odata cu alte 136 de comune. Pe atunci, autoritatile i-au facut pe sateni oraseni doar dintr-o semnatura de pix, ca sa poata adera la Uniunea Europeana. Insa chiar si acum, la 14 ani de la falsa modernizare, localnicii se simt tot" ca la tara".

În 2017 primarul a organizat un Referendum pentru revenirea localitatii la statutul de comuna, iar cei mai multi dintre localnici au votat in favoarea schimbarii.
Acum mai este doar un pas pana la definirea procesului, spune edilul.

Daca va redeveni comuna, Baneasa va putea accesa fonduri europene pentru dezvoltare. Pana atunci, locuitorii sai raman prizonieri intr-un oras cu chip de sat primitiv.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si