Close sidebar
Close sidebar

Veste tristă despre Noya Dan, fetița de 12 ani din Israel, fan Harry Potter care a fost răpită de trupele Hamas

Destin tragic pentru fetița de 12 ani din Israel, Noya Dan, despre care se credea că a fost răpită de teroriștii Hamas. Micuța era fan al cărților Harry Potter, iar scriitoarea J.K. Rowling s-a rugat să scăpe nevătămată.

Sorin Negru,

Noya Dan, fetița de 12 ani din Israel, fan Harry Potter care a fost răpită de trupele Hamas


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În urmă cu patru zile, celebra scriitoare britanică J.K. Rowling a mărturisit tristețea care a cuprins-o văzând că una dintre fetițele răpite de guparea Hamas în atacul din 7 octombrie era fan al cărților "Harry Potter". 

J.K.Rowling a postat pe Twitter/X fotografia micuței Noya, ținând în mâini o baghetă de magician și unul dintre volumele din seria "Harry Potter".

Citește și: Ziua 14 război Israel-Hamas: Spitalele din Gaza mai au combustibil pentru câteva ore

„Răpirea copiilor este îngrozitoare și complet nejustificată. Din motive evidente, această poză m-a lovit puternic. Fie ca Noya și toți ostaticii luați de Hamas să fie înapoiați în curând, în siguranță, familiilor lor”, a scris J.K.

Rowling, luni 16 octombrie.

Din nefericire, veștile venite din Israel în cursul zilei de joi nu au fost bune. Noya, micuța magiciană de 12 ani, și-ar fi găsit sfârșitul în incursiunea barbară a militanților Hamas din 7 octombrie.

Micuța Noya Dan, ucisă împreună cu bunica ei de 80 de ani

Presa de la Tel Aviv scrie că, inițial, s-a crezut că fetița de 12 ani a fost capturată de grupul terorist în atacul de sâmbăta trecută. 

Din păcate, micuța Noya Dan a fost găsită între timp, ucisă de Hamas, împreună cu bunica ei, potrivit Times of Israel.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Destin tragic pentru micuța Noya Dan

[Sursa foto: Twitter]

Trupurile micuței Noya Dan, în vârstă de 12 ani, și al bunicii ei Carmela, în vârstă de 80 de ani – despre care se credea inițial că au fost ținute ostatice de Hamas în Gaza – au fost găsite, a informat joi postul public Kan.

În ultimele 12 zile, vocea Noyei a fost difuzată în presa israeliană după ce mama ei, Galit, a împărtășit înregistrări audio cu fiica sa.

„Mamă, a fost o bubuitură mare la ușă care m-a speriat”, a spus Noya în ebraică. „Toate ferestrele din casa bunicii au fost sparte la intrare. Pentru că a mai fost altă bubuitură, sunt multe geamuri sparte. Mami… mi-e frică”, sunt ultimele cuvinte spuse de ea.

Destinul frânt al micuței Noya Dan

Mama fetiței a declarat săptămâna aceasta la postul public de televiziune că Noya a înțeles foarte bine ce se întâmplă. „Doar pentru că este autistă, nu înseamnă că nu înțelege. Ea înțelege totul”, a spus mama îndurerată.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

În seara de dinaintea masacrului, familia Noyei, care locuiește în Kibbutz Kissufim, aproape de granița cu Gaza, s-a reunit la o masă festivă, iar Noya a ales să doarmă în casa bunicilor. 

Știind cât de apropiate erau fiica și mama ei, Galit i-a sugerat Noyei să doarmă la casa bunicii ei, în kibbutzul vecin Nir Oz, ca un răsfăț special.

Sora mai mică Tamar, în vârstă de 8 ani, a rămas acasă cu mama și tatăl ei, Yinnon. Câteva ore mai târziu, Kibbutz Kissufim a fost atacat de teroriștii Hamas, iar familia s-a ascuns în subsolul locuinței, în timp ce teroriștii înarmați au folosit camera de zi ca un sediu temporar, trăgând prin ferestrele casei familiei către vecinii lor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI