Presedintele Sindicatului "Muntele", Darius Campeanu a declarat pentru News.ro ca minerii si angajatii Complexului Energetic Hunedoara nu îsi vor primi tichetele de masa si cele cadou de Craciun din cauza ca Tribunalul Hunedoara a amanat sa se pronunte în cererea de insolventa a CEH, scrie news.ro.

"În procesul privind intrarea în insolventa a CEH s-a dat un nou termen, în 27 decembrie. În aceasta situatie atat tichetele de masa cat si tichetele pentru prima de Craciun nu se vor acorda", a declarat Darius Campeanu.


Potrivit sursei citate sunt afectate aproape 6.000 de persoane, angajati ai CEH si ai minelor Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan.

"Ne asteptam la blocarea activitatii CEH, în perioada urmatoare pentru ca deja nu putem achizitiona materiale, sunt probleme cu gazul", a mai spus Campeanu.

Complexul Energetic Hunedoara a iesit din insolventa, dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis în luna noiembrie sa anuleze decizia Tribunalului Hunedoara prin care, în luna iunie a acestui an, a fost deschisa procedura în acest sens. Decizia Curtii de Apel Alba Iulia a fost definitiva.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

CEH a depus din nou, la Tribunalul Hunedoara, în luna noiembrie, o noua cerere de intrare în insolventa.
Conform tabelului de creante întocmit de administratorul judiciar, datoriile Complexului Energetic Hunedoara se ridica la 1,43 miliarde lei.

Compania de stat a precizat, într-un comunicat, ca iesirea din insolventa a societatii nu se datoreaza îmbunatatirii situatiei economice si financiare, lucru care va genera probleme majore în activitatea curenta.


Producatorul de energie a avertizat ca risca executarea conturilor de catre creditori, iar posibila oprire a activitatii societatii va conduce implicit si la sistarea furnizarii agentului termic necesar încalzirii populatiei.

Complexul Energetic Hunedoara a intrat initial în insolventa, dupa ce Tribunalul Hunedoara a dispus, în 23 iunie, deschiderea procedurii în acest sens, administratorul judiciar provizoriu fiind desemnata Casa de Insolventa GMC. Decizia instantei a fost executorie, dar nu a fost definitiva fiind atacata cu apel la Curtea de Apel Alba Iulia.

La Complexul Energetic Hunedoara lucreaza în jur de 6.000 de angajati la minele de carbune Lupeni, Lonea, Livezeni si Vulcan si la termocentralele Mintia si Paroseni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si