Mai multe companii si persoane vor trebui sa cedeze statului, prin expropriere, terenuri pe care le detin in zona orasului Otopeni si pe care autoritatile vor sa construiasca linia de metrou Gara de Nord-Otopeni. Pe langa multinationale, exista si mai multe persoane fizice care au terenuri in zona, una dintre acestea fiind Andrei Tinu, fiul jurnalistului Dumitru Tinu, fost sef la Adevarul, decedat in 2003.

"Andrei Tinu va trebui să împartă 3 milioane lei cu încă două persoane fizice, pentru un teren de 1.500
metri pătraţi”
, a dezvaluit profit.ro, ceea ce inseamna ca Andrei Tinu va primi probabil un milion de lei, adica aproximativ 225.000 de euro. Tinu, care este vicepresedinte la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, si-a depus declaratia de avere in 2016, din care reiese ca detine doua terenuri agricole in judetul Olt, un teren intravilan la Breaza si doua terenuri intravilane in Bucuresti.
Recent, Guvernul a aprobat printr-o hotarare indicatorii tehnico-economici pentru Magistrala 6 de metrou, termenul estimat de incepere a lucrărilor fiind a doua jumatate a anului 2017, cu o durata de executie de patru ani. Teoretic, lucrarea, care cuprinde statii la Romexpo si la Complexul Comercial Baneasa, ar urma sa fie gata in anul 2021.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si