Până acum, copiii de până în doi ani sau cei cu handicap luau suma de 631 de lei, iar cei cu vârsta de până în 18 ani, 256 de lei. De la 1 ianuarie însă, alocațiile copiilor vor crește cu 87 de lei pentru copiii de până în doi ani și cu 35 de lei pentru cei de până în vârsta de 18 ani.

Această decizie nu este încă sigură, asta deoarece Guvernul s-ar putea să o mai amâne până în luna martie.

Alocațiile au legătură cu rata inflației, așadar în funcție de aceasta au loc sau nu creșteri. Anul acesta, indexarea cu rata inflației a variat între 5 și 10 procente, iar dacă va avea loc o majorare în luna ianuarie, atunci s-ar ține cont de cele 14 procente corelate pentru anul 2022.

„Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, se arată în OUG 126/2021, articolul 3, alin. 2.  

Copil la grădiniță

Copiii de până în doi ani ar putea primi 87 de lei în plus la alocație începând din anul 2024.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV: Antreprenorul Ștefan Mandachi, planuri îndrăznețe în domeniul educației: ”Avem nevoie un moment zero în educație pentru a ne smulge din vâltoarea fără ieșire a vechiului sistem bolnav de învățământ”

Tinerii instituționalizați, un nou ajutor de la stat în anul 2024

Ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, Natalia Intotero și-a exprimat deja părerea cu privire la veniturile copiilor spunând că sunt o prioritate pentru guvernanți.

Aceasta a mai spus că demersurile care s-au făcut până acum s-au realizat și se vor realiza în continuare cu finanțare de la bugetul de stat, dar și din fonduri europene.

”Asumându-ne această Strategie, cred că va fi o prioritate pentru Guvernul României ca toate ţintele asumate să fie şi realizat e”, a spus ministrul Familiei.

Natalia Intotero -

Natalia Intotero - Ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse

[Sursa foto: Natalia Intotero - Facebook]

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: Până când sunt valabile cardurile de energie pentru facturile din această iarnă. "O veste bună pentru cei 2 milioane de beneficiari"

În luna octombrie, Natalia Intotero a mai specificat că prin Parlamentul României a mai trecut o inițiativă legislativă prin care tinerii instituționalizați ar putea beneficia de un nou ajutor de la stat, respectiv peste 2800 lei. Ministrul Familiei a spus că de acești bani ar putea beneficia și cei care nu urmează o formă de învăţământ la zi.

În anul 2022, și alocația pentru cei aflați în plasament a fost majorată. În total, un astfel de copil primește 950 de lei, bani pe care îi încasează unul dintre părinți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si