Ministrul Educației, Ligia Deca a declarat, vineri, la Sinaia că salariile din învățământ ar putea fi majorate începând cu 1 ianuarie 2024. Sumele nu au fost încă dezvăluite, deoarece Legea salarizării unitare încă nu a fost finalizată.

Ligia Deca își dorește să-i încurajeze pe absolvenți să intre în profesie

Totodată, Ligia Deca a spus că își dorește să respecte promisiunile făcute de profesori, deoarece, în acest fel îi va încuraja pe absolvenți să profeseze în această meserie.

"Acum se discută, în funcţie de proiecţia de buget pentru anul următor, care vor fi creşterile posibile. Noi ne dorim ca toate angajamentele făcute personalului din învăţământ să poată fi respectate pentru a încuraja ca cei mai buni absolvenţi să intre în profesie şi pentru a încuraja performanţa la clasă”, a declarat Ministrul Educației, potrivit Agerpres.

Sală de clasă

Salarii mai mari în domeniul educației începând cu 1 ianuarie.

[Sursa foto: Pixabay]

Citește și: Salarii profesori 2024. Vești bune pentru cadrele didactice: salariile s-ar putea majora!

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

De asemenea, aceasta a spus că sumele pe care profesorii le vor primi în plus țin foarte mult și de bugetul alocat Educației pentru anul 2024.

”Este clar că, neavând Legea salarizării unitare, care este gestionată în elaborarea sa de către Ministerul Muncii, va trebui să se meargă pe o estimare şi de aceea avem aceste discuţii în curs cu federaţiile sindicale ca, în funcţie de bugetul de anul viitor, să

putem stabili împreună cu reprezentanţii personalului din învăţământ care va fi această creştere", a mai spus Ligia Deca.

Câți bani vor primi profesorii debutanți în anul 2024?

Guvernul a stabilit în luna iunie o majorare de 1300 de lei brut pentru profesori, dar și prime de 2000 de lei. Totodată, din anul 2024 profesorii debutanți vor avea un salariu net de 4600 de lei, deoarece una dintre cerințele sindicatelor pentru suspendarea grevei a fost introducerea unui articol care să prevadă că un profesor debutant va primi măcar salariul minim pe economie de la

1 ianuarie.

”S-au majorat grilele salariale pentru personalul didactic și didactic auxiliar cu suma de 1.300 lei pe brut, ce reprezintă în medie puțin peste 25%. S-au cuprins în această ordonanță și amendamentele din Ordonanța numărul 53, care, o dată cu apariția acestei ordonanțe, care va fi publicată în Monitorul Oficial, va fi abrogată, păstrându-se de acolo toate amendamentele sindicatelor”, a explicat Marius Budăi în luna iunie.

Sală de clasă

Profesorii debutanți vor primi mai mulți bani începând cu 1 ianuarie.

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Salariul minim crește în octombrie 2023. "A fost agreată suma în coaliție", spune ministrul de Finanțe

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Ligia Deca a mai anunțat vineri, la Sinaia că nu va candida la alegerile europarlamentare din 2024, deoarece se concentrează pe implementarea legilor Educaţiei.

"Nu am avut această discuţie(...). Nu am această intenţie şi nu am această reflecţie în acest moment", a spus ministrul Educaţiei, conform sursei citate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si