Autoritățile de reglementare din Statele Unite au aprobat primul tratament nou pentru boala Alzheimer din ultimii 20 de ani, iar acesta ar putea fi folosit în Europa în următorii ani.

Medicamentul pe nume Aducanumab, țintește cauza principală a Alzheimerului, cea mai frecventă formă de demență, mai degrabă decât simptomele sale, relatează BBC.

Organizațiile caritabile au salutat vestea unei noi terapii pentru această afecțiune. Dar oamenii de știință sunt împărțiți cu privire la potențialul impact din cauza incertitudinii asupra rezultatelor studiului. 

Citeste si: Țara care a descoperit  cazuri de miocardită în rândul tinerilor vaccinați cu serul Pfizer

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

În România în anul 2019, erau diagnosticați 300.000 de bolnavi cu Alzheimer, mult peste media europeană, la care se adaugă cei care sunt îngrijiți de familie și sunt nediagnosticați, potrivit unui studiu.

Ce este, de fapt, Aducanumab

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a declarat faptul că există „dovezi substanțiale conform cărora Aducanumabul reduce plăcile de proteine beta-amiloide din creier ” și că acest lucru „ar putea să prezică beneficii importante pentru pacienți”.

Astfel, Aducanumab țintește amiloidul, o proteină care formează aglomerări anormale în creierul persoanelor cu Alzheimer și care poate deteriora celulele și declanșa demența, inclusiv probleme de memorie și gândire, probleme de comunicare și confuzie.

Medicament pentru Alzheimer[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Îngrijirea vârstnicilor la domiciliu versus cămin de bătrâni

Aducanumab este un medicament controversat

În luna martie a anului 2019, studiile internaționale în stadiu avansat cu Aducanumab, realizate pe 3.000

de pacienți, au fost oprite atunci când analizale au arătat că medicamentul, administrat sub formă de perfuzie lunară, nu a reușit să încetinească deteriorarea memoriei și a problemelor de gândire mai mult decât un placebo.

După puțin timp, tot în anul 2019, producătorul american Biogen a analizat mai multe date și a concluzionat că medicamentul a funcționat, atâta timp cât a fost administrat în doze mai mari. Compania a mai spus că medicamentul a încetinit semnificativ declinul cognitiv.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si