Pe magistrala Pipera-Berceni, au fost înregistrate 69,46 milioane de călătorii, în 2018, cu aproape 771.000 mai multe ca în 2017, potrivit statisticilor Metrorex. Pe celelalte magistrale de metrou traficul a fost în scădere anul trecut față de 2017.

Mai exact, 38,5% dintre cei care au folosit metroul, anul trecut, au circulat pe M2, iar la la orele de vârf, trenurile care fac legătura între cartierele din sud și zona cu birouri din zona de nord sunt arhipline.

Cele mai solicitate stații sunt, în general, Aviatorilor, Aurel Vlaicu si Pipera, dar și cele care au corespondență cu alte linii sau legătură cu importante centre de învâțământ, cum ar fi Universitate sau Piața Română (Academia de Studii Economice -ASE).

Compania Metrorex pregătește o modernizare a liniei, care va face ca trenurile să circule la un interval de doar 90 de secunde, față de 180 de secunde acum. Cel mai devreme, acest lucru s-ar putea întâmplă în 2023-2024, pentru că lucrările vor dura patru ani, scrie G4Media.ro.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Caietul de sarcini şi documentaţia de achiziţie a lucrărilor de infrastructură au termen de finalizare sfârşitul lunii februarie 2019. Valoarea estimată pentru înlocuirea căii de rulare pe întreaga Magistrală 2 de metrou (18,68 km cale dublă) şi a instalaţiilor de infrastructură aferente este de 104 mil. euro fără TVA”, a declarat directorul general al Metrorex, Dumitru Șodolescu, pentru sursa citată.

 

 

 

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si