Joi, 25 martie 2021, Florin Cîțu, împreună cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte au purtat discuții cu privire la relaxarea măsurilor anti-COVID pentru ca populația din România să asiste la slujba de Înviere. Aceștia au decis ca persoanele pot sta la slujbă până la ora 2 dimineața.

Această măsură luată de către premierul țări, dar și de către reprezentanții Bisericii ar urma să se aplice atât pentru Paștele Catolic, cât și pentru Paștele Ortodox.

Citeste si: Carantină anulată de Paște. Autoritățile au făcut anunțul

Măsuri de protecție anti-COVID-19

Credincioșii vor putea participa la slujbă doar dacă vor respecta toate măsurile de protecție sanitară, pentru a preveni răspândirea bolii provocate de coronavirus, precizează surse participante la discuțiile de marți.

La aceste discuții au participat și vicepremierul Kelemen Hunor, șeful DSU Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, consilierul prezidențial Sergiu Nistor- Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale, Secretarul General al Guvernului, Horațiu Gorun, și Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Noaptea de Înviere

Citeste si: Arafat, despre Paște în 2021: Măsurile vor fi adaptate dacă se agravează situația

BOR a discutat cu privire la slujba de Înviere

Conform BOR, au fost discuții astăzi cu privire la următoarele lucruri:

  • slujba de Înviere va fi oficiată cu prezența fizică a enoriașilor
  • prima parte a slujbei se va ține afară
  • românii care vor dori să rămână după ora 00:00 o vor putea face, însă numărul enoriașilor din interiorul bisericilor va fi limitat
  • slujba va dura până la ora 04:00
  • se vor respecta toate măsurile de siguranță
  • enoriașii vor merge către cea mai apropiată biserică de domiciliu, pe jos ori cu mașina personală
  • în ce privește restricția de circulație până la ora 22:00, autoritățile vor face o excepție pentru noaptea respectivă.

Miercuri, Klaus Iohannis a căutat soluții

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, 24 martie 2021, că trebuie găsite soluţii astfel încât oamenii să poată merge la biserică de Paşte. Astfel, președintele României a participat, miercuri, alături de premierul Florin Cîţu şi mai mulţi membri ai Guvernului, la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României, care a avut loc la Dăbuleni în judeţul Dolj.

„Anul acesta, sărbătorile sunt la o distanţă mare. Acum, în 4 aprilie, vor sărbători catolicii, evanghelicii, reformaţii, iar la începutul lui mai vor sărbători creştinii ortodocşi. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în aşa fel încât lumea să poată să meargă şi la biserică, să se întâlnească, sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia, fără să avem petreceri cu multe persoane, mai degrabă în cadrul familial, dar cred că aceste lucruri sunt posibile. Nu îmi doresc- şi am spus acest lucru foarte clar de la început- să îngrădim accesul la biserică. Sunt Sfintele Sărbători de Paşti. Oamenii vor să meargă la biserică şi trebuie să găsim soluţii ca să meargă la biserică”, a spus Iohannis.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si