In articol:
Se dau 30 de burse de câte 5.000 de lei pe an pentru elevii clasei a VIII-a din mediul rural. Printre criteriile pentru primirea bursei se numără și nota obținută la Evaluarea Națională 2023.
Bursele ”pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei 4 ani de liceu.
Cum poate primi un elev bursă?
Termenul limită de înscriere la burse este 31 mai 2023. Până la această dată limită a primei etape, aplicanții, cu ajutorul profesorilor sau părinților, trebuie să trimită pe mailul fundatiaradacinigrup@radacini.ro următoarele documente scanate (primul din listă se găsește mai jos în articol de unde se poate descărca):
Citește și: Ce presupune portofoliul digital al elevilor? Anunțul făcut de Ministerul Educației
- formularul – Aplicație elev care include și formular – consimțământ GDPR
- un eseu olograf al elevului aplicant care sa cuprindă informații despre elev și despre familia lui, motivația aplicării pentru o bursă a Fundației Rădăcini Grup, planuri de viitor, de realizare profesională
- copie dupa foaia matricolă, clasele V – VIII.
Citește și: Noi schimbări în Educație
Transmiterea dosarului de aplicare complet, în format fizic, este și ea posibilă, dar nu mai târziu de data de 7 iulie 2023, la adresa: Fundația ”Rădăcini Group”, Bulevardul Dimitrie Pompeiu nr. 2D, Clădirea Aviației Tower, biroul nr. 5, sector 2, București, potrivit comunicatului de presă.
Citește și: Bacalaureat 2023. Ce modificări vor avea loc? Surpriză pentru viitorii absolvenți!
După studierea documentelor prezentate anterior, urmează etapa următoare în care elevii care au aplicat și care îndeplinesc toate condițiile sunt rugați să transmită și alte documente către comisia de burse.
Citește și: Caz revoltător într-o școală. Un elev cu dizabilități a fost provocat să se arunce în gol de la etaj
Acestea pot fi: copie simplă dupa actul de identitate și certificatul de naștere al aplicantului, copii după diplomele obținute la concursuri și olimpiade școlare; recomandări scrise de cel puțin doi profesori din școala gimnazială, de preferat un profesor de Matematică/ Limba română din clasele a VII-a sau a VIII-a și dirigintele actual sau din anul anterior etc.
Care sunt criteriile pentru acordarea burselor?
- aplicanții eligibili vor trebui ca la Evaluarea Națională de la sfârșitul clasei a VIII-a să obțină o medie de cel puțin 8.00, iar media de admitere în liceu să fie peste 8.50 sau să obțină cea mai mare notă dintre elevii care au aplicat pentru bursă din județul lor, dar nu mai puțin de 8.00;
- comportament etic exemplar: nota 10 la purtare;
- puternice abilități academice: prezența la olimpiadele școlare, la diverse proiecte, concursuri școlare,
- interes în activitățile comunității: participare la acțiuni de voluntariat local;
- situația financiară limitată a familiei elevului aplicant. Venitul pe fiecare membru de familie să nu depășească 1500lei/lună;
- candidatul/elevul să nu beneficieze de o altă bursă de la o altă fundație sau companie;
- pe perioada liceului candidatul/elevul bursier să nu se afle în întreținerea gratuită a statului, excepție făcând elevii aflați în centrele de plasament;
- transmiterea dosarului de aplicare complet, în format fizic, până la data de 7 iulie.
Citește și: Simulare Evaluare Națională 2023: La ce oră încep examenele? Prevederile din regulamentul de organizare
„Decizia de extindere a bursei de studiu va fi revizuită an de an pentru fiecare elev în parte. La revizuire se ține cont de statutul financiar al familiei, de rezultatele şcolare (medie anuală pentru fiecare an de studiu de minimum 8.50 şi media anuală de cel puţin 7.00 la fiecare disciplină în parte), participări la concursuri școlare şi olimpiade, implicare socială, precum și de exemplarul comportament al elevului (nota 10 la purtare)”, mai scrie în comunicat.