Consiliul Național al Elevilor (CNE) a propus dublarea sumelor pentru decontarea transportului, în funcție de distanța parcursă, dar și dublarea alocației forfetare, dacă nu acoperă abonamentul.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că elevii ar putea primi mai mulți bani pentru decontarea transportului

„Propunerea Ministerului Educației este să aprobăm, să adoptăm amendamentele propuse de către Consiliul Național al Elevilor. Mai exact, să avem o dublare a alocației de transport în raport cu regula 30 de lei+ 3 lei/km.

Dublare înseamnă 60 de lei+ 6 lei/km. Asta înseamnă, în situația dată (un exemplu oferit de o participantă la consultare – n.red.) 178 de lei. De asemenea, propunerea CNE este de depășire a alocației forfetare cu 100% în cazul în care alocația forfetară nu acoperă abonamentul.

Citeste si: Ziua Educației: zi liberă pentru profesori și elevi, în mijlocul săptămânii

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Dublarea sumei de 178 de lei înseamnă exact 356 lei/elev. Dacă ne raportăm la 299 de lei cât era înainte de discuția de astăzi, 356 de lei înseamnă mai mult. Dar aș vrea să precizez faptul că acel elev, dacă se încadrează într-unul din primele patru criterii sociale, spre deosebire de situația actuală, în care se oprea la 299 de lei, pentru că asta însemna bursă socială de 200 de lei pe lună+ 99 de lei pentru transport, acel elev va primi 200 de lei bursă socială plus 356 de lei alocație pentru transport.

Pentru 26 de km, în caz concret. În acest caz concret, suma este 556 de lei, față de 299 de lei”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a luat în calcul și acordarea alocației forfetare 

Reprezentantul CNE, Robert Avram susține că soluția alocației forfetare e una aplicabilă  „pe termen scurt (…) până ajungem la subvenție”.  

Citeste si: Planul ministerului Educației pentru anul școlar 2022-2023. Se anunță schimbări radicale pentru copii săraci

CNE a semnalat faptul că mai mulți elevi au întâmpinat probleme în decontarea abonamentului de transport.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si