Muzeul de Știință din Londra s-a transformat într-un adevărat paradis pentru iubitorii jocurilor video. În metropola britanică a fost inaugurată recent o expoziție dedicată celor mai bune și mai influente jocuri video care au luat naștere din 1976 până în prezent. Într-o sală imensă, plină cu ecrane, curioșii pot să își testeze abilitățile, pe diferite console de joc.

Citește și: VIDEO- Cazinoul din Constanța va fi finalizat în mai 2024. Lucrările de modernizare sunt în curs de desfășurare

Mark Cutmore, specialist în jocuri: „În acest spațiu avem peste 160 de console care cuprind cinci decenii de jocuri video și pe toate se poate juca, iar oamenii pot veni să vadă direct cum au evoluat jocurile de-a lungul timpului.”

Tabish Khan, critic de artă: „Îmi amintesc că am crescut jucând jocuri în 4, în casele prietenilor, dar asta se întâmplă din ce în ce mai rar în zilele noastre. Deci, iată o șansă pentru alții să experimenteze asta.”

Pasionații vor putea juca „Super Mario Kart”, „Super Mario Bros” sau „Pong” 

În prezent, majoritatea jocurilor sunt online, ceea ce a făcut ca interacțiunea dintre oameni să se piardă. Însă experiența este diferită în raiul jocurilor video. Jucătorii pot sta lângă rivalul lor și pot experimenta bucuria de a-i învinge în diferite încercări, mai ales că ecranele sunt interactive.

Oferta este largă, pot fi jucate jocuri precum „Super Mario Kart”, „Super Mario Bros” sau „Pong”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Mark Cutmore, specialist în jocuri: „Jocurile sunt atât de importante pentru viețile noastre, în prezent. Este o industrie enormă care a depășit filmul și muzica.”

Expoziția cuprinde o istorie a jocurilor video, dar oferă și informații despre consolele de joc. Pasionații și curioșii pot încerca diferite console, de la cele mai populare și până la cele care nu au prins la public. Un plus sunt ecranele interactive, dar în sala imensă pot fi jucate și jocuri pentru realitatea virtuală.

Tabish Khan, critic de artă: „Fie că ești un jucător, fie că ai crescut la începutul anilor ' 90 sau înainte și ești un pic nostalgic și vrei să te joci, ține în mână consola cu care te jucai și joacă Stret Fighter sau Sonic.”

Expoziția abia inaugurată este deschisă pentru public și va rămâne permanent la Muzeul de Știință din Londra.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si