Guvernul a adoptat un memorandum pentru evitarea dezangajării fondurilor alocate prin Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), care vizează alocarea sumei de 40 de milioane de lei pentru acordarea tichetelor de masă pentru persoanele în vârstă de peste 75 de ani cu venit minim sau cu venituri mai mici decât pensia socială minimă.

Citeste si: Raed Arafat: "Aniversările şi sărbătorile sunt interzise"

Tichete de masă de 180 de lei pe lună

Anunțul a fost făcut vineri de şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă. Acesta a precizat că tichetele de masă, care se acordă pentru o perioadă de 4 luni, sunt în sumă de 180 de lei pe lună:  

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Tot pentru continuarea unor măsuri sociale, a fost adoptat un memorandum pentru evitarea dezangajării fondurilor alocate prin Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate. Este vorba, practic, de alocarea unei sume de 40 de milioane de lei pentru acordarea tichetelor de masă pentru persoanele în vârstă de peste 75 de ani cu venit minim sau cu venituri mai mici decât pensia socială minimă, pentru o perioadă de 4 luni, în sumă de 180 de lei pe lună.

Numărul beneficiarilor acestei măsuri este de aproximativ 290.000", a precizat Dancă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria. 

Citeste si: Se dau bani de la Guvern. Ajutorul pentru firme și angajați, prelungit până trece criza COVID-19

Se dau bani și pentru angajații afectați de criză

Executivul analizează prelungirea cu şase luni, până la 31 iunie 2021, a măsurilor de sprijin pentru companiile şi angajaţii afectaţi de pandemia de COVID-19, a anunţat, vineri, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, într-o conferinţă de presă.

"A fost propus un proiect de ordonanţă de urgenţă, iniţiat de Ministerul Muncii, care priveşte  aplicarea măsurilor de sprijin pentru companiile şi angajaţii afectaţi de pandemie, cu şase luni, până la 31 iunie 2021. Vorbim atât de indemnizaţia de şomaj tehnic, cât şi de aplicarea programului flexibil de muncă. Practic, prin această ordonanţă de urgenţă, măsurile de sprijin adoptate de Guvern în perioada stării de alertă pot fi prelungite la 31 iunie 2021 pentru domeniile unde există în continuare restricţii privind desfăşurarea activităţilor sau pentru companiile care solicită program flexibil de muncă pentru angajaţi", a declarat Dancă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si