Propunerea a venit din partea PSD pentru a preveni intimidarea cadrelor didactice de către anumiți părinți.

Ședințele cu părinții ar putea fi înregistrate

" Î​nregistrarea activității didactice poate fi făcută numai în conformitate cu actele normative emise de Ministerul Educației, cu excepția situațiilor în care înregistrarea activității didactice este dispusă în temeiul unor dispoziții ale Codului de Procedură Penală sau al unor norme emise de ministerele cu rețea de învățământ proprie.

Citește și: BAC 2023. Calendarul examenului a fost modificat! Vești importante pentru elevi!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Nu se consideră înregistrare a activității didactice, stocarea imaginilor audio-video de pe camerele de supraveghere din unitățile de învățământ unde este implementat un sistem de supraveghere audio-video, în condițiile legislației în vigoare. Cadrele didactice pot solicita înregistrarea şedinţelor la întâlnirile cu părinţii, acolo unde se consideră că pot exista manifestări de bullying la adresa lor. ”, se arată în propunerea lansată de PSD.

Ședințele vor fi înregistrate doar la cererea profesorilor

Ministrul Educației susține că aceste noi reguli ar putea intra în vigoare încă din toamna acestui an, odată cu începerea noului an şcolar şi universitar. 

Citește și: Elevii revin la cursuri după vacanța de Paște. Când vor încheia cursurile

Speranţa noastră este ca, în toamnă, începând cu noul an şcolar şi cu noul an universitar, legile să intre în vigoare. Sigur că unele prevederi, cum sunt cele legate de examenele naţionale, trebuie să aştepte, pentru ca cei care intră la începutul unui ciclu, clasa a V-a, clasa a IX-a, să finalizeze.

Este normal să ştii cum finalizezi din punct de vedere al examenelor, atunci când intri într-o etapă educaţională. ”, a menționat Ligia Deca


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si