Vești excelente pentru românii din Germania! Familiile care locuiesc aici își pot trimite copii la o școală în limba maternă.

Citeste si: Spital din România, plin de gândaci și de mizerie: „Nu negăm imaginile”

Autoritățile au anunțat că prima școală românească se deschide în Berlin, iar toți copiii români care trăiesc în Germania vor putea merge și întreprinde activități în domeniul artistic.

Prima școală românească va fi inaugurată la Berlin

„Proiectul asociației care este intitulat sugestiv “DOR DE CASĂ”, în spiritul cultivării limbii române și a dezvoltării copiilor prin programe educaționale artistice, a facilitat deschiderea în acest an școlar în Berlin, a porților cunoașterii limbii române, a tradițiilor și artelor românești, devenind astfel, un fundament al templului românității autentice, oriunde s-ar afla. Asociația, grație membrilor săi, care au avut determinarea să realizeze acest obiectiv dorit, necesar și sustenabil, desfășoară numeroase proiecte culturale. Un alt proiect adresat românilor din Germania este „Intelectuali români în atelierul lui Brâncuși”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Programul Rabla pentru becuri, gata de start. Cum poți să economisești 70-80% din consumul de curent

Generațiile trecute au putut realiza ceea ce avem astăzi. Noi, românii, indiferent unde trăim acum, avem datoria să pregătim istoria românității prin educația copiilor noștri. Copiii sunt cei care vor face istoria!”, a transmis, prin intermediul unui comunicat, Florin Ivan, președintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni PNL București.

Asociaţia Diaspora Română din Berlin este cea care a așezat piatra de temelie pentru dezvoltarea abilităților artistice a copiilor români într-un cadru instituționalizat și care se adresează tuturor minorilor din familiile de români care trăiesc și muncesc pe teritoriul Germaniei.

Citeste si: Un bărbat a donat toate cărțile pe care le avea, după moartea părinților. Ce sumă au găsit, într-unul dintre volume, bibliotecarii din Pașcani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si