„Vom prelungi ordonanța de urgență prin care compensăm prețul la carburanți. A fost o decizie care a produs efecte, am reușit să stabilizăm și chiar să scadă prețul la combustibil, preț care produce efecte pe întreg lanțul și în felul acesta până la sfârșitul anului vom beneficia de aceeași măsură de compensare”, a precizat joi, 29 septembrie 2022, premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.

Coaliția de guvernare a hotărât, la începutul săptămânii trecute, prelungirea compensării cu 50 de bani până la data de 31 decembrie 2022, au precizat atunci surse politice pentru jurnaliștii de la Digi24.ro. Potrivit acestor surse, membrii Partidului Național Liberal (PNL) au susținut ca măsură să fie menținută doar pentru motorină, nu și pentru benzină.

Citeste si: Noi detalii în cazul preotului Visarion Alexa. Ce au găsit anchetatorii în telefonul lui

Subvenționarea prețului la carburanți s-a aplicat pe trei luni și urmează să expire pe 30 septembrie.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Impactul măsurii a fost de circa 175 de milioane de lei pe lună, au mai precizat aceleași surse politice.

Care este prețul carburanților la pompele din România, azi, 29 septembrie 2022?

Prețul carburanților a suferit o ieftinire semnificativă, fiind la cel mai scăzut nivel din ultimele șase luni.

Citeste si: Șeful PSD, noi informații despre plafonarea prețurilor la energie. "Puține țări și-au permis asta în Europa"

Preţul motorinei a scăzut sub 8 lei pe litru, pentru prima oară în ultimele şase luni.

România are în acest moment al şaselea cel mai mic preţ din Uniunea Europeană. Trendul descendent urmează linia pe care s-a înscris deja şi preţul la benzină, ajuns la 7,15 lei pe litru, în scădere cu aproape 12% faţă de maximul atins în luna iulie a acestui an. În topul ţărilor cu cea mai ieftină benzină, România se află acum pe locul 8 în spaţiul comunitar. 

Cel mai scăzut preț al motorinei din România este de 7.9 lei per litru, la stațiile de alimentare din benzinăriile Petrom. 

Citeste si: Percheziții în București și Ilfov. Mai mulți indivizi bănuiți de trafic de persoane și trafic de droguri au fost duși la audieri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si