„Îmi doresc să terminăm tot ce am început și care are un progres fizic de peste 90 la sută- variante ocolitoare, drumuri naționale. Eu cred că anul 2020 va fi anul în care vom putea spune că s-au construit autostrăzi în România, iar perioada 2021-2024 va fi perioada în care infrastructura de transport se va dezvolta și va fi coloana vertebrală pe care se va ridica economia acestei țări”, a spus Lucian Bode.

„În România, să finalizezi un proiect de infrastructură mare la timp este ceva ieșit din comun. Dacă, eventual, reușești să-l finalizezi înainte de termen putem spune că este un miracol. Dar nu este un miracol”, a mai declarat ministrul transporturilor, duminică în cadrul unei emisiuni TV.

Râșnov-Cristian, varianta ocolitoare Bacău, Sebeș-Turda lotul 1, varianta ocolitoare Rădăuți și varianta ocolitoare Secuieni Bihor vor fi gata anul acesta

Printre proiectele de infrastructură rutieră ce vor fi gata până la sfârșitul acestui an se numără și Râșnov-Cristian, varianta ocolitoare Bacău, Sebeș-Turda lotul 1, varianta ocolitoare Rădăuți, varianta ocolitoare Secuieni Bihor, a dat asigurări Lucian Bode. El a reamintit că în primăvară declara că anul 2020 va fi anul construcției de autostrăzi în România.

„Mi-am bazat atunci această afirmație pe câteva argumente: ieșisem atunci din starea de urgență, în 15 mai, cu toate marile șantiere menținute deschise în pandemie.

În această perioadă dificilă de pandemie am reușit să dăm noi ordine de șantiere, începând astfel lucrările pe autostrada Sibiu-Pitești sau pe autostrada Transilvania, pentru 105 kilometri de autostradă și drum expres am dat ordine de începere noi. Tot în această perioadă, am terminat noi contracte de proiectare și execuție pentru aproximativ 450 de kilometri de autostrăzi, drum expres și variante ocolitoare, intrând astfel pe o traiectorie ireversibilă de implementări”, a declarat Lucian Bode la Digi24.

Ministrul Transporturilor a spus că România a atins un maxim istoric la 9 luni în ceea ce privește investițiile publice din ultimii zece ani- 30 de miliarde de lei. ”Eurostat a constatat că avem o creștere de 12,4 la sută în construcții, iar 50 la sută din această creștere o datorăm construcțiilor inginerești- autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare”, a spus Bode.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În legătură cu Sebeș-Turda, lotul 1, cei 17 km, conform contractului, trebuiau să fie finalizați în 2018. În acest moment, progresul fizic este de peste 95 la sută.  În condițiile în care vom avea cel puțin 25 de zile fără intemperii, în condiții meteo favorabile, cei 17 km de autostradă din Sebeș- Turda vor fi dați în trafic, spune ministrul.

„De asemenea, Râșnov-Cristian, sunt 10 kilometri din Comarnic-Brașov, au termen de finalizare în acest an, se vor finaliza în acest an!”- asigură ministrul.

Citeste si: Viitorul metrou din Cluj: Află cum va arăta întregul proiect

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Anunț de ultima oră despre amenzile pentru nepurtarea măștii

Ineul de Centură al Bucureștiului ar trebui sa fie gata până în anul 2023

În legătură cu Centura Capitalei, ministrul transporturilor a declarat următoarele: „Noi ne-am propus ca până în 2023 inelul de centură al Bucureștiului, la profil de autostradă, să fie finalizat ca parte componentă a coridorului principal pan-european Constanța-București-Pitești-Sibiu-Nădlac”.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si