Guvernul adoptă astăzi ordonanţa de urgenţă prin care taţii vor beneficia de 10 zile de concediu la naşterea copilului în familie. În prezent, ei au dreptul la 5 zile libere.

Cine sunt tăticii care vor beneficia de zilele libere 

Tăticii care vor avea 10 zile libere sunt cei care au contracte de muncă, de management, de mandat sau contracte din activităţi sportive.

De asemenea, de o prelungire a concediului paternal beneficiază şi cei care lucrează în sistemul militar, de la 7 zile la 10.

Citeste si: Guvernul a aprobat majorarea salariilor bugetarilor. Câți bani vor primi în plus

O altă prevedere din ordonanţă menţionează că taţii care au absolvit cursuri de puericultură, adică de creştere şi dezvoltare armonioasă a copilului, au dreptul la o majorare a concediului cu 5 zile la naşterea fiecărui copil.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Perioada maximă de concediu este de 15 zile. Angajatorii sunt obligaţi să aprobe concediul paternal. În caz contrar, aceștia riscă o amendă între 4.000 şi 8.000 de lei.

„Le dăm posibilitatea taților să stea alături de nou-născuți minimum 10 zile”

Tații au un rol important în creșterea copiilor, în viața familiei. Din acest motiv, trebuie încurajați să se implice activ încă din momentul venirii pe lume a bebelușilor.

Creștem numărul de zile de concediu paternal și le dăm posibilitatea taților să stea alături de nou-născuți minimum 10 zile.

Citeste si: Clinică privată din București, acuzată de trafic de cornee

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse este coinițiator al proiectului realizat de specialiștii din Ministerul Muncii. Îi mulțumesc colegului Marius Budăi pentru munca depusă pentru modificarea Legii concediului paternal.

Mă bucur că acest demers a fost aprobat în ședința de Guvern de astăzi.

Se extinde, astfel, perioada concediului paternal de la 5 zile la 10 zile, iar pentru tații care participă la cursuri de puericultură se mai acordă încă 5 zile", a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si