Vești bune pentru pensionari! Noile decizii de pensionare ar urma să fie distribuite de pensionari, informează Antena 3 CNN. În total, 5 milioane de pensionari ar urma să afle câți bani vor primi după recalculare.

Distribuire decizii pensionare

Imagine reprezentativă pentru pensionari.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Grevă în primării! Angații spun că nu le ajung salariile și amenință cu blocarea activității în săptămâna alegerilor

Ce anunț a făcut Marius Budăi?

Conform promisiunilor, nicio pensie nu ar trebui să scadă. Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi a făcut precizări importante în acest sens.

"Această decizie nu se va distribui de fiecare dată când pensia va înregistra o creștere. Nu vreau să las niciun loc de dubiu. Sumele necesare pentru recalculare sunt deja cuprinse în bugetul asigurărilor sociale. Când scrii o lege ai o anumită estimare pe acea ecuație pe care calculăm impactul bugetar. Bineînțeles, când ajungi la calculul final există posibilitatea să fie plusuri și minusuri",  a declarat Marius Budăi pentru sursa citată mai sus.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Distribuire decizii pensionare

Imagine reprezentativă pentru pensionari.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Crește vârsta de pensionare la peste 65 de ani. Cum s-a ajuns la o asemenea decizie?: ”Dacă nu am fi aprobat această reformă, sistemul s-ar fi prăbuşit”

De asemenea, acesta a spus că deja se tipăresc primele decizii pentru pensiile care au fost recalculate, iar până la data de 1 septembrie, toți seniorii din România vor primi acasă noua decizie.

Cele mai importante aspecte de pe taloanele de pensie sunt: numărul de puncte pe contributivitate, numărul de puncte de stabilitate și pensia.

Care e noutatea în noua lege a pensiilor?

Șeful Casei Naţionale de Pensii Publice a anunțat că noutatea este că acele venituri brute care includ și sporurile cu caracter nepermanent nu sunt în prezent luate în calcul.

”Mă refer la al 13-lea salariu, la acordul global, la diferite prime și sporuri pe care le-au primit sporadic în activitate și nu au avut acel caracter permanent, lună de lună. Nu au această frecvență de caracter permanent, și noi intenționăm ca de la 1 septembrie să le luăm în calcul la calculul pensiilor, cu condiția ca asupra acestor sporuri să se fi datorat și să se fi achitat contribuții de asigurări sociale", a spus Daniel Baciu pentru aceeași sursă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si