Close sidebar
Close sidebar

Vești bune! Poștașii vor începe distribuirea deciziilor de pensionare. Marius Budăi, anunțul momentului

Poștașii vor aduce în curând noile decizii de pensionare! Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi a făcut noi declarații importante.

Stefania Pavel,

Imagine reprezentativă pentru poștași.

[Sursa foto: iStock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vești bune pentru pensionari! Noile decizii de pensionare ar urma să fie distribuite de pensionari, informează Antena 3 CNN. În total, 5 milioane de pensionari ar urma să afle câți bani vor primi după recalculare.

Imagine reprezentativă pentru pensionari.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Grevă în primării! Angații spun că nu le ajung salariile și amenință cu blocarea activității în săptămâna alegerilor

Ce anunț a făcut Marius Budăi?

Conform promisiunilor, nicio pensie nu ar trebui să scadă. Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi a făcut precizări importante în acest sens.

"Această decizie nu se va distribui de fiecare dată când pensia va înregistra o creștere. Nu vreau să las niciun loc de dubiu. Sumele necesare pentru recalculare sunt deja cuprinse în bugetul asigurărilor sociale. Când scrii o lege ai o anumită estimare pe acea ecuație pe care calculăm impactul bugetar. Bineînțeles, când ajungi la calculul final există posibilitatea să fie plusuri și minusuri",  a declarat Marius Budăi pentru sursa citată mai sus.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Imagine reprezentativă pentru pensionari.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Crește vârsta de pensionare la peste 65 de ani. Cum s-a ajuns la o asemenea decizie?: ”Dacă nu am fi aprobat această reformă, sistemul s-ar fi prăbuşit”

De asemenea, acesta a spus că deja se tipăresc primele decizii pentru pensiile care au fost recalculate, iar până la data de 1 septembrie, toți seniorii din România vor primi acasă noua decizie.

Cele mai importante aspecte de pe taloanele de pensie sunt: numărul de puncte pe contributivitate, numărul de puncte de stabilitate și pensia.

Care e noutatea în noua lege a pensiilor?

Șeful Casei Naţionale de Pensii Publice a anunțat că noutatea este că acele venituri brute care includ și sporurile cu caracter nepermanent nu sunt în prezent luate în calcul.

”Mă refer la al 13-lea salariu, la acordul global, la diferite prime și sporuri pe care le-au primit sporadic în activitate și nu au avut acel caracter permanent, lună de lună. Nu au această frecvență de caracter permanent, și noi intenționăm ca de la 1 septembrie să le luăm în calcul la calculul pensiilor, cu condiția ca asupra acestor sporuri să se fi datorat și să se fi achitat contribuții de asigurări sociale", a spus Daniel Baciu pentru aceeași sursă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI