Potrivit lui Octavian Jurma, creşterea ratei de vaccinare a continuat să fie ştirea pozitivă a acestui weekend, iar dacă vaccinarea continuă în ritmul mediu din ultimele şapte zile, la finalul lunii decembrie România va avea 10 milioane de persoane vaccinate cu prima doză şi, în martie anul viitor, 15 milioane.

"Dacă vaccinarea continuă în ritmul mediu din ultimele 7 zile (62,400 doze 1 pe zi) atunci:

-ţinta de 10 milioane persoane vaccinate cu prima doză (52% din populaţia rezidentă) va fi atinsă la 29 decembrie 2022

- ţinta de 15 milioane persoane vaccinate cu prima doză (78% din populaţia rezidentă) va fi atinsă la 19 martie 2022", a arătat el, într-o postare pe Facebook.

Epidemiologul Octavian Jurma a mai precizat și faptul că numărul mediu de cazuri noi confirmate în ultimele 7 zile a fost de 15.000, ceea ce corespunde (la o rată reală de infectare de minim 1:5) unui minim de 75.000 de infectări noi pe zi.

Citeste si: Ritmul vaccinării se menține alert. Valeriu Gheorghiță: S-a atins pragul de 40% din populația adultă

”Pandemia se mişcă deci în continuare la o viteză mai mare decât vaccinarea”

" Pandemia se mişcă deci în continuare la o viteză mai mare decât vaccinarea însă în weekend viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare pentru prima dată în valul 4-Delta. Făcând abstracţie de consecinţele

bolii, atât infectarea cât şi vaccinarea scad prin imunizare numărul de persoane susceptibile la infecţie. Dacă vaccinarea continuă în acest ritm, în 2 săptămâni viteza de scădere a populaţiei neimunizate recent se va dubla. Acest fenomen va accentua viteza de ieşire din valul 4-Delta şi va scurta perioada de platou care pare să instaleze în aceste zile", a explicat Jurma.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Vaccinare anti-COVID

[Sursa foto: PixaBay]

Octavian Jurma îndeamnă românii să se vaccineze cu doza 3

Totodată, medocul Octavoan Jurma a recomandat ca oamenii să se vaccineze cu doza a treia: "În acest context vă recomand să faceţi doza booster 2 (a 3-a doza sau al 2-lea rapel), pentru că datele din Israel arată ca rata de infectare scade dramatic în randul celor cu a 3-a doză în raport cu cei vaccinaţi cu schema completă în urmă cu 6 luni".

Citeste si: VIDEO- Ziua Z pentru noile restricții anti-COVID. Vezi lista completă de măsuri

"Singura necunoscută pe câmpul de bătălie cu pandemie rămâne acum răspunsul politic care a mai inhibat o dată un debut promiţător al campaniei de vaccinare şi a luat apoi măsuri care au stimulat rata de infectare", a conchis el.

Tot duminică seară, medicul Octavian Jurma a ținut să menționeze faptul că el, dar nici altcineva nu obligă pe nimeni să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Un raspuns generic celor care imi scriu ca nu se lasa obligati sa se vaccineze:

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Dragilor, nu va obliga nimeni sa va vaccinati, nici eu, nici medicii, nici autoritatile statului. Noi doar va recomandam sa va vaccinati. Vaccinarea se face doar pe baza unui consimtamant informat si semnat la centrul de vaccinare. Adar trebuie sa vrei sa te vaccinezi si sa semnezi ca vrei sa te vaccinezi, inainte sa se atinga un medic de tine.

Doar pandemia va obliga sa va infectati fara consimtamant, iar romanii umplu spitalele si cimitirele pentru ca se infecteaza nu pentru ca se vaccineaza.

PS. Sunt revoltat de transformarea certificatului verde intr-un instrument de represiune impotriva celor nevaccinati prin eliminarea testelor din criteriul de validare. Rolul certificatului digital verde este sa ne uneasca pe o platforma de responsabilitate nu sa ne divida pe o platforma de discriminare.”, a scris pe Facebook epidemiologul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si