Close sidebar
Close sidebar

Vesti ingrijoratoare! Urmeaza un nou val de scumpiri - Pretul la benzina a trecut de 6 lei pe litru

Am tot discutat in ultimele zile despre cotatia euro, dar in spatele cursului valutar se ascunde o bomba.. cu ceas. Dolarul poate creste cu 10 la suta, spun expertii. Iar asta inseamna scumpiri pe linie la carburanti, energie electrica si gaze. Cei care fac plinul simt deja. Un litru de benzina premium a trecut... de 6 lei!

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Dolarul a trecut neobservat in ultima perioada. Moneda din Europa a captat toata atentia presei. Dar si fratele de peste ocean e naravas.

RADU SOVIANI, ANALIST ECONOMIC
Gaze, energie, petrol care sunt mai scumpe, vor deveni mult mai scumpe in cazul unei evolutii care sa consemneze o crestere a dolarului cu 10 la suta, vis a vis de deprecierea care a fost pana acum.

Pe scurt, situatia dolarului arata asa. In ianuarie costa cam 4 lei si 30 de bani.  A tot scazut pana in septembrie.  Ar fi trebuit sa vedem ieftiniri si la carburant. Nici vorba de asa ceva.

AUGUSTIN HAGIU, PRESEDINTE FORT
Dolarul a scazut. Deci, noi ar fi trebuit sa ne asteptam la o scadere a preturilor. Ele au crescut!

Atunci a intrat in scena si celebra acciza romaneasca.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"De la sfarsitul verii, pretul la carburant a tot urcat, incet dar sigur. Uite-asa am ajuns in situatia in care un litru de benzina premium a trecut de 6 lei."

13 NOIEMBRIE: 3.9913 RON

13 noiembrie a adus maximul ultimelor 3 luni la dolar, nu doar la euro.  Si asta nu e tot.

MUGUR ISARESCU, GUVERNATOR BNR
 Am avut in aceasta perioada o crestere relative peste asteptari  a cotatiei petrolului pe pietele internationale.

SALARIUl MINIM BRUT: 1450 RON
SALARIUL MINIM NET: 1065 RON
4 PLINURI

Salarium minim net se duce pe  numai 4 plinuri. Acelasi dolar poate ridica pretul gazelor si al energiei electrice. Iar o scumpire de 10 la suta, sa spunem, se simte.

DANIEL ZAMFIR PRESEDINTE COMISIEI ECONOMICE
"Veti creste pretul? Da! Evident! Eu cred ca si in iarna pretul pt gaz creste mai mult, acum avem deja o crestere de 25%"

ANRE estimeaza ca gazele ar putea creste cu 20 la suta din ianuarie, iar energia electrica cu aproape 2 procente.  Asta fara sa mai adaugam si evolutia dolarului.

PETRE NECHITA, REPORTER STIRILE KANAL D
Facturile la gaze si energie reprezinta costuri din pretul final al multor produse, iar asta ne poate dezechilibra serios bugetul.

RADU SOVIANI, ANALIST ECONOMIC
Scumpirea energiei inseamna scumpiri pe lantul de productie. Inseamna scumpiri pentru toate bunurile si serviciile care au la baza energia care se scumpeste.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI