Close sidebar
Close sidebar

Vești noi pentru șoferi! Amenzi mai mari pentru staționarea neregulamentară. Care sunt situațiile în care poți opri pe avarii

Conducătorii auto au parte de vești noi! Cei care obișnuiesc să staționeze cu luminile de avarie pornite, fără un motiv justificat, trebuie să știe că riscă să primească amenzi mai mari.

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Conducătorii auto care obișnuiesc să staționeze cu luminile de avarie pornite, fără să aibă un motiv justificat, trebuie să știe faptul că riscă să primească amenzi mai aspre în acest an.

Potrivit legislației auto din România, situațiile în care șoferii pot staționa cu luminile de avarie pornite, iar cei care nu respectă aceste prevederi, riscă amenzi aspre.

Ce valoare are punctul de amendă?

Punctul de amendă s-a majorat la 165 de lei, cu 20 de lei mai mult decât anul trecut. În situația în care nu au un motiv justificat de a opri pe avarii, conducătorii auto care sunt depistați de polițiști, vor scoate mai mulți bani din buzunare.

"Luminile de avarie se folosesc […] când vehiculul este imobilizat involuntar pe partea carosabilă, când vehiculul se deplasează foarte lent și/sau constituie el însuși un pericol pentru ceilalți participanți la trafic, când autovehiculul sau tramvaiul este remorcat.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Conducătorii de autovehicule şi tramvaie trebuie să pună în funcţiune luminile de avarie, în mod succesiv, în ordinea opririi şi în cazul în care această manevră este impusă de blocarea circulaţiei pe sensul de mers”, precizează Poliția Română, într-o postare publicată pe Facebook.

Citește și: Codul Rutier se schimbă în 2024. Modul de calcul al amenzilor, dar și regulile privind acordarea permisului auto, modificate

Care sunt urgențele care justifică folosirea avariilor?

În ceea ce privește urgențele care justifică folosirea avariilor, acestea sunt:

  • mașina este imobilizată involuntar pe partea carosabilă
  • vehiculul se deplasează foarte lent și/sau constituie el însuși un pericol pentru ceilalți participanți la trafic
  • când autovehiculul sau tramvaiul este remorcat

În seria de urgențe nu se numără lipsa unui loc de parcare.

Mulți șoferi lasă mașina cu luminile de avarie pornite.

Citește și: VIDEO- Amenzi mai mari pentru șoferii care nu își curăță mașinile de zăpadă înainte să pornească la drum

În această situație, conducătorii auto care staționează neregulamentar pot primi 4 sau 5 puncte de amendă. Acest lucru înseamnă o sancțiune cuprinsă între 660 lei și 825 lei. 

De asemenea, șoferii care lasă mașina într-o zonă unde staționarea nu este permisă poate fi sancționat și pentru oprire neregulamentară, însemnând 2 sau 3 puncte de amendă, adică între 330 și 495 de lei, notează promotor.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI