Vești proaste pentru românii care vor să meargă la schi în Bulgaria!

Ministerul de Externe a emis o atenționare de călătorie ca urmare a restricțiilor de circulație impuse din cauza codurilor meteo de ninsoare și viscol.

Atenționarea este valabilă în perioada 4- 5 februarie.

Citește și: Frig cumplit, în România, până pe 10 februarie 2023. Cod galben de vânt şi viscol până luni seară

Avertismentul făcut de Ministerul de Externe

Avertismentul este valabil pentru cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria. 

În conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie local, în perioada 4 – 5 februarie, o parte însemnată a teritoriului țării va fi afectată de precipitații abundente sub formă de ninsoare.

Citește și: Meteo

Pentru regiunile Vidin, Vrața, Montana, Veliko Târnovo, Sofia-regiune, Pazardjik, Blagoevgrad, Plovdiv, Loveci, Gabrovo, Sliven, Tărgoviște, Razgrad și Șumen, a fost emis un cod portocaliu de ninsoare și viscol.

În regiunile Sofia-capitală, Kjustendil, Pernik, Smolian, Kârdjali, Haskovo, Stara Zagora, Varna, Dobrici, Silistra, Ruse și Pleven, este în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Vântul face ravagii! Un copac a căzut peste un autoturism aflat în trafic, în Caraș-Severin. În urma impactului, un minor a decedat

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația din zonele respective. De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să conducă preventiv și să aibă autovehiculele echipate pentru circulația pe drumurile publice în condiții de iarnă.

Frig cumplit, în România, până pe 10 februarie 2023

Meteorologii au anunțat duminică  un val de frig în toată ţara până în 10 februarie. De asemenea, aproape jumătate de ţară se află până luni seară sub cod galben de vânt şi viscol.

Citește și: Zeci de persoane au rămas blocate la Cabana Capra din Făgăraș, în urma unei avalanșe. Cum a avut loc incidentul

Conform meteorologilor, în intervalul 5- 10 februarie, vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative.

„Va fi ger noaptea şi dimineaţa în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului.  Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 şi -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20...-18 grade. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, amplificând senzaţia de frig” precizează ANM.

Citește și: Prognoză meteo ANM luni, 6 februarie 2023. Vremea se va răci și mai mult în această săptămână

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Este deja în vigoare o avertizare cod galben, valabilă până luni, la ora 20:00, fenomenele vizate fiind transport de zăpadă şi viscol în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

Ninsorile nu se opresc

Potrivit ANM, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, local şi temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60...70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol şi vizibilitate redusă.

Citește și: Zeci de persoane, printre care 14 copii, izolați la o cabană de pe Transfăgărășan, în urma unei avalanșe. Încercarea disperată a salvamontiștilor de a-i salva: ”O să dureze câteva ore”

Pentru acelaşi interval, mai este valabilă o altă avertizare cod galben, care semnalează intensificări ale vântului, perioade cu transport de zăpadă, în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei şi Dobrogea;

Citește și: VIDEO |Porturile din Constanța au fost închise din cauza vântului puternic. O maşină în care se aflau doi adulţi şi un copil a rămas înzăpezită

„În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei şi Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50...70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă şi vizibilitate redusă” precizează ANM.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si