Ludovic Orban a susținut faptul că alocațiile de anul acesta nu vor mai crește deoarece au crescut deja cu 20% la începutul anului, iar bugetul nu are prevăzute sume suplimentare pentru majorarea lor. Totuşi legea în vigoare prevede o nouă majorare a alocaţiilor începând cu luna august.

Începând cu data de 1 iulie 2021, toți copiii trebuiau să primească alocaţii mărite cu 20%. Însă, în spaţiul public există incertitudini legate de respectarea celei de-a doua măriri stabilite pentru 2021 din cauza faptului că restricţiile impuse mediului de afaceri au afectat sumele atrase la bugetul de stat.

Citeste si: Ce se întâmplă cu alocațiile de la 1 iulie 2021. Florin Cîțu a făcut anunțul

Mărirea alocaţiilor nu va mai fi posibilă în 2021

Premierul României, Florin Cîțu, a declarat că mărirea alocaţiilor nu va mai fi posibilă, subliniind că aocaţiile au crescut deja la început de an cu 20% şi că bugetul pe 2021 este deja aprobat și nu are prevăzute sume suplimentare pentru majorarea alocațiilor de stat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Raluca Turcan, Ministrul Muncii este și ea de aceeași părere și precizează faptul că a doua mărire a alocațiilor s-ar putea să nu se mai întâmple. Conform ministrului decizia este la latitudinea parlamentarilor români.

De altfel, în Parlament există în momentul de faţă o lege a alocaţiilor care prevede ca acestea să crească în acest an doar o singură dată. Legea a trecut de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest sens.

În cazul în care parlamentarii nu se vor înţelege, Guvernul mai are la îndemână o posibilitate pentru a amâna creşterea alocaţiilor, şi anume, poate da o ordonanţă de urgenţă în acest sens. Va exista şi o şedinţă a coaliţiei în care se va discuta despre alocaţii şi de aici va porni un conflict între Florin Cîţu şi Ludovic Orban pentru că e clar niciunul nu va dori să îşi asume această măsură a amânării alocaţiilor.

Vești proaste pentru copii[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Veste bună despre economia României. Ce se va întâmpla până la sfârșitul anului

Ce valoare au alocațiile copiilor în România la momentul actual

La momentul de față, după mărirea din ianuarie 2021 a alocațiilor, acestea au o valoare de 427 lei, pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi pentru copiii cu handicap până la 18 ani, şi de 214 lei, pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani. Copiii din Romania au printre cele mai mici alocatii din Uniunea Europeana.

Unui copil român îi revine în fiecare zi doar 7 lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si