Brutarii nostri se lauda cu cea mai buna paine, dar se plang ca, din cauza scumpirilor la gaze si la electricitate, vor fi nevoiti sa creasca pretul la raft.

Adnan Cakaj, proprietar brutarie: va creste cu 10%. S-au scumpit toate, laptele, totul si normal ca va trebui sa crestem si pretul painii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Si cresterea salariului minim pe economie scunpeste painea la raft. Patronatele din panificatie au anuntat majorari si pentru a-si putea acoperi cheltuielile cu personalul.

Asadar, din februarie, vom plati si cu 30 de bani mai mult, pentru produsele de panificatie. Cei mai nemultumiti sunt, evident, cumparatorii, care spun ca scumpirile in lant le vor lua painea de la gura.

O paine de casa traditionala de 500 de grame costa 2,50 lei. 

In ciuda scumpirilor, unii patroni si-au permis sa tina deocamdata preturile in frau. Deocamdata, pentru ca, in realitate...

Aurel Popescu, presedintele Rompan -  "Am observat in piata ca mai multi agenti economici si-au modificat preturile, in sensul cresterii acestora. Eu cred ca si in 2018 procesul va continua.

Iar acesta este doar inceputul, spun analistii financiari, care anunta scumpiri nu doar in sectorul alimentar, ci si in domeniul serviciilor.

Ultima scumpire de 10%, la produsele de panificatie a fost anul trecut, in februarie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si