Bulgaria este destinația preferată a românilor, însă din păcate, o parte din hoteluri își închide deja porțile. Autoritățile declară că au luat această decizie în urma unor zboruri de turiști anulate pe fondul pandemiei de coronavirus.
Unele hoteluri au anunțat că nu mai primesc turiști încă de la 15 august, iar altele începând cu luna septembrie.
Președintele Uniunii Hotelierilor din stațiunea Nisipurile de Aur, Gheorghi Șerev a declarat că unele hoteluri se vor închide în această săptămână, în timp ce altele s-au închis deja la 15 august.

Citeste si: Ce se întâmplă în corpul persoanelor vârstice după administrarea vaccinului pentru Covid-19

Citeste si: Un nou cutremur în România! A avut joc în această dimineață

Se pare că ultimele zboruri charter cu turiști germani ale concernului DER Touristik, a avut loc la data de 18 august. În momentul de față, în stațiune se află bulgari, români și israelini. Germania a plasat la jumătatea acestei luni, regiunile Varna și Dobrici pe lista roșie de călătorii pentru nemți. Stațiunile Nisipurile de Aur, Sf. Constantin și Elena și Albena sunt cele mai afectate de această măsură.

Turiştii români, atraşi de Bulgaria

Plajele mari cu nisip fin, dar şi serviciile, care sunt mult peste cele din România, atrag anual mii de români pe litoralul bulgăresc al Mării Negre.

Un alt atu al vecinilor noştri îl reprezintă preţurile la cazare, mult mai atrăgătoare decât cele de la noi. Angelica Chirică este managerul unui lanț hotelier de 4 stele din staţiunea bulgărească Nisipurile de Aur şi profită de toate aceste lucruri pentru a aduce cât mai mulţi clienţi din România.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Bulgarii spun că respectă toate regulile de distanţare socială şi sanitare.

Pe plajă, șezlongurile sunt delimitate la 2 metri sau chiar mai mult aș putea spune, în hoteluri avem reguli și mai stricte, dozatoarele de dezinfectant sunt puse peste tot, la intrarea în hotel, la intrarea în restaurant.

Concluzia? Bulgarii au câștigat, iar grecii au pierdut turiști din cauza numeroaselor restricții pe care le-au impus, cum ar fi obligativitatea prezentării unui test negativ de Covid. În plus, vecinii din sud au venit şi cu oferte avantajoase la pachetele turistice.

"La Nisipurile de Aur, de exemplu, pentru un hotel de 3 stele cu mic dejun inclus pentru 3 nopți de cazare, pachetul este undeva la 28 de euro de persoană", spune Marius Berca, patronul unei agenții de turism.

Citeste si: Românii care călătoresc în Slovenia, plasaţi în izolare 14 zile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si